Η Κρήτη παρούσα στα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

η-κρήτη-παρούσα-στα-20-χρόνια-από-την-ίδρ-814458

Κοντά στην πιο δυνατή ομάδα της Ελλάδας βρέθηκε το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τιμήθηκαν οι αθλητές οι οποίοι κέρδισαν 93 Παραολυμπιακά μετάλλια από το 1980 έως και το 2016 καθώς και οι υποστηρικτές και οι χορηγοί της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.Τα αγωνίσματα στα οποία διέπρεψαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες είναι ο Στίβος, η Κολύμβηση, το Μπότσια, η Άρση βαρών σε πάγκο και η Ξιφασκία με αμαξίδιο.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, κος Άντριου Πάρσονς που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. κο Γιώργο Φουντουλάκη ο οποίος αναφέρθηκε και στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη χαρακτηρίζοντάς την «ως ένα ευαίσθητο άνθρωπο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Παραολυμπιονικών».

Ακόμα, τιμήθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, κος Ανδρέας Φούρας, που συνέβαλε στην ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», κα Κατερίνα Παναγοπούλου και η Γενική Γραμματέας κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, ως πρώτης Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης κάλυψε χορευτικά το γεγονός, ενώ συμμετείχαν οι μουσικοί Αντώνης Κεχαγιαδάκης (Λύρα – τραγούδι), Αδαμάντιος Λαδουκάκης (Λαούτο), Μανώλης Φετοκάκης (Λαούτο – τραγούδι), Σίμος Κουφάκης (Κρουστά). Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης τραγούδια από την Ηρώ Σαΐα και την ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook