«Η Κρήτη Mπροστά»: Η Περιφέρεια να βοηθήσει να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ- Aυτονομώ 2020» περισσότερες προτάσεις

Με ανακοίνωσή της, η περιφερειακή παράταξη «Η Κρήτη Mπροστά» ζητά από τον Περιφερειάρχη, να προβεί σε ρύθμιση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Aυτονομώ 2020» επιπλέον προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Αναλυτικά:

«Άνοιξε χθες για την Κρήτη η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Aυτονομώ 2020».

Η ιδιαίτερα αυξημένη ζήτησή είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι πόροι σε 13 μόλις λεπτά, με πολλούς ενδιαφερόμενους να μην προλάβουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Αντίστοιχο φαινόμενο είχαμε ζήσει πέρυσι για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ». Τότε, με το από 27-09-2019 αίτημα μας, είχαμε ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Κρήτης και να ενισχύσει το πρόγραμμα με πόρους της περιφέρειας. Στο αίτημα μας αυτό ο κ. Αρναουτάκης είχε ανταποκριθεί θετικά:

υπέγραψε απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης 10 εκ. ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε επιπλέον ιδιοκτήτες κατοικιών να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Λαμβάνοντας υπόψιν το θετικό αυτό προηγούμενο, κι επιπλέον τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των προγραμμάτων για την τοπική οικονομία της Κρήτης. Ζητάμε λοιπόν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, να προβεί σε αντίστοιχη με την περσινή ρύθμιση, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Aυτονομώ 2020» επιπλέον προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών του νησιού μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει, δεδομένων των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να συμβάλει με κάθε μέσο.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ