Η Κρήτη και πάλι στις «καρδιές» των Βαυαρών

η-κρήτη-και-πάλι-στις-καρδιές-των-βαυ-822990

Προβολή των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει η Κρήτη στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης για δεύτερη συνεχή χρονιά στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία «F.RE.E.»

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία «F.RE.E.», η οποία έγινε στον εκθεσιακό χώρο του Μονάχου.

Η επισκεψιμότητα έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της έκθεσης με 140.000 επισκέπτες, ενώ ο εκθεσιακός χώρος αυξήθηκε κατά 10.000τ.μ. φθάνοντας τη συνολική έκταση των 88.000τμ. Πάνω από 1300 εκθέτες από 70 χώρες παρουσίασαν τον προϊόν τους σε μία από τις 8 αίθουσες με θεματικούς άξονες τα ταξίδια, την κρουαζιέρα, το κάμπινγκ – τροχόσπιτο, το ποδήλατο, τα θαλάσσια σπορ, τις υπαίθριες δραστηριότητες και την υγεία – ευεξία.

Οι πολυπληθείς επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στις εναλλακτικές δραστηριότητες. Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά τη μοναδικότητα του κρητικού τοπίου, τον πολιτιστικό πλούτο και τη γαστρονομία και οι στοχευμένες τους ερωτήσεις αφορούσαν σε πεζοπορικές διαδρομές, περιοχές για θαλάσσια σπορ όπως καταδύσεις και windsurfing, περιοχές για κάμπινγκ, ποδηλασία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξε με την συνεχή παρουσία και συνδρομή του καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου, ενώ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά κρητικά ριζίτικα τραγούδια και χορούς.

Ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι η γερμανική αγορά, η οποία αποτελεί και τη βασική αγορά για την Κρήτη, δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί μας, ως τουριστικό προορισμό. Οι Γερμανοί, οι οποίοι ταξιδεύουν πάρα πολύ, αγαπούν τη φύση και τις δραστηριότητες, τόσο στην πατρίδα τους, όσο και στο εξωτερικό, σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο παράγοντα που θα συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, της υποστήριξης της ενδοχώρας και φυσικά των εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε και να σταθούμε με μεγάλη χαρά την υποστήριξη που μας παρείχαν οι ομογενείς, οι Κρητικοί του Μονάχου. Ευχή όλων μας είναι και στο μέλλον να έχουμε τέτοιες επιτυχημένες παρουσίες και στις άλλες εκθέσεις στις οποίες θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Κρήτης».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Εμπορικός Ακόλουθος Νικόλαος Μπελιάς, ο Πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου Στέλιος Αντωνάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμουτζής κ.α.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ιωάννη Δεικτάκη και τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Μαρκαντωνάκη και Ελένη Βουγιουκαλάκη

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook