«Η Κρήτη ίσως είναι η πρώτη περιοχή στην Ευρώπη χωρίς νέο κρούσμα εδώ και εβδομάδες»

η-κρήτη-ίσως-είναι-η-πρώτη-περιοχή-στη-1032354

“Η Κρήτη ενδεχομένως να είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή περιοχή με μηδενικά κρούσματα εδώ και τρεις εβδομάδες» . Αυτό εκτίμησε μιλώντας στo δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα, o Δ/ντης της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ.Νίκος Τζανάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες οι οποίες συνετέλεσαν ώστε ο κορωνοϊός να αφήσει «ελαφρύ» αποτύπωμα του στο νησί μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο έπαιξε η γεωγραφική απομόνωση της Κρήτης, τα μέτρα περιορισμού που αφορούν στις μετακινήσεις αλλά και η πολύ καλή υγειονομική προετοιμασία της 7η ΥΠΕ και όλους τους λειτουργούς.

Εκτενής αναφορά έγινε στα εμβόλια, αναφέροντας πως «τρέχουν» πάνω από 30 προσπάθειες διεθνώς καθώς και στους πρώτους πειραματικούς εμβολιασμούς σε ανθρώπους αλλά και τις επιφυλάξεις που εγείρονται γύρω από το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ.Τζανάκης αναφέρθηκε και στην …ιδιαίτερη εξέλιξη στο «μέτωπο» των δημόσιων νοσοκομείων καθώς διαπιστώνεται ότι εν μέσω κορωνοϊού άλλα νοσήματα και παθήσεις «εξαφανίστηκαν» ως… «δια μαγείας».

Δείτε το απόσπασμα

neakriti.gr

2 thoughts on “«Η Κρήτη ίσως είναι η πρώτη περιοχή στην Ευρώπη χωρίς νέο κρούσμα εδώ και εβδομάδες»

  1. Και αφού δεν υπάρχει κρούσμα γιατί ακόμα βρίσκεται σε περιοριστικά μέτρα καραντίνας όλο το νησί σαν την…υπόλοιπη Ελλάδα που βολοδέρνει πότε με τους λάθρο σε διάφορες δομές «φιλοξενίας»και πότε με τους γυφτορομά? Κανονικά θα έπρεπε να είχε άρση απαγορευτικών μέτρων νωρίτερα…και να είχαν μεταβεί ήδη σε κανονικότητα έστω και μερική..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook