«Η Κρήτη φωτεινό σημείο για την ελπίδα στην Ευρώπη του αύριο» | Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την ημέρα της Ευρώπης

η-κρήτη-φωτεινό-σημείο-για-την-ελπίδα-1029544

70 χρόνια μετά τη Διακήρυξη Σουμάν που έθεσε τα θεμέλια της ΕΕ, η 9η Μαΐου 2020 βρίσκει τα κράτη μέλη αντιμέτωπα με την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτή την συγκυρία αναδεικνύεται κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης. Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζει πως στη κοινή προσπάθεια «η Κρήτη αποτελεί ένα φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο».

Ακολουθεί το μήνυμα του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

«Σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων, όπως η σημερινή, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποδεικνύει την τεράστια προστιθέμενή του αξία

O φετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης είναι διαφορετικός. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι με πνεύμα αλληλεγγύης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, απειλώντας το κρισιμότερο θεμέλιό του, την ανθρώπινη ζωή.

Από το νοτιότερο σημείο της Ένωσης, από την Περιφέρεια Κρήτης, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Η Ευρώπη για ακόμα μια φορά οφείλει να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία. Ηγεσίες και κοινωνίες, πάνω στο ίδιο άρμα, έχουν υποχρέωση να αποδείξουν ότι τα οράματα και οι ιδέες των εμπνευστών της Ενωμένης Ευρώπης είναι ακόμα επίκαιρα.

Σε αυτή την προσπάθεια η Κρήτη αποτελεί ένα  φωτεινό σημείο πάνω στο οποίο οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να ξαναδούν την ελπίδα για το αύριο».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook