«Η Κρήτη χορεύει και συναντάει την υπόλοιπη Ελλάδα» – Εκδήλωση του Δήμου Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί | Photos

η-κρήτη-χορεύει-και-συναντάει-την-υπό-929553

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδηλώσεις από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία πίσω από το Τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί) με τίτλο «Η Κρήτη χορεύει και συναντάει την υπόλοιπη Ελλάδα».Τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, σχολιάζοντας:

Συμμετείχαν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Ο Καγιαλές”, το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας “Σύγχορος”, η Χορευτική Ομάδα “Οι Σελινιώτες”, ο Σύλλογος Ποντίων Π.Ε. Χανίων “Η Ρωμανία” και το συγκρότημα του Γιώργου και Βαγγέλη Νικολουδάκη.Η ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970, σε μία προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου και της συμβολής του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας.

Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού συμπίπτει με τον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έτσι, η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook