Η κούρσα διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ: Τι θα γίνει με τις εκλογές μετά την αποχώρηση Γεννηματά

η-κούρσα-διαδοχής-στο-κιναλ-τι-θα-γίνει-1298134

Δεν αλλάζουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της προέδρου του κόμματος από την κούρσα για την ηγεσία, Φώφης Γεννηματά λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της και την είσοδό της στο νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κ. Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας, όπως άλλωστε ζήτησε η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση.

Συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Επίσης τίποτα δεν αλλάζει και για την προθεσμία που έθεσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) για να κατατεθούν οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι (Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος, Χ. Καστανίδης).

Την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, το απόγευμα η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, παρότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Αν παρ’ όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η Επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Η αιφνιδιαστική εξέλιξη με την υγεία της Φώφης Γεννηματά έχει οδηγήσει τους υποψηφίους σε προσωρινή ολιγοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά.

Τα ονόματα που ακούγονται

Αν υπήρχε αναβολή στις διαδικασίες πάντως, ήταν σαφές ότι όλη η “τράπουλα” θα ξαναμοιραζόταν. Σε αυτή την περίπτωση, θα σκέφτονταν να μπουν στην εκλογική κούρσα και άνθρωποι που δεν θα τολμούσαν να το διανοηθούν, αν ήταν υποψήφια η κ. Γεννηματά.

Από χθες ακούγονται διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της για περίπου 6 χρόνια. Ένα πρόσωπο “κλειδί” είναι πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου, που εδώ και μήνες δέχεται στο παρασκήνιο εισηγήσεις από υποστηρικτές του. Αρχικά το είχε αποκλείσει, αλλά πλέον ίσως αναθεωρήσει. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα του Παύλου Γερουλάνου και του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook