Η κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης σε μόλις 4 βήματα

η-κορεάτικη-ρουτίνα-περιποίησης-σε-μό-1320292

Ακολουθούμε μία πιο σύντομη εκδοχή της κορεάτικης ρουτίνας περιποίησης, που χαρίζει λαμπερό, λείο δέρμα και προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης.

Η παγκόσμια τάση στην περιποίηση που ονομάζεται K-Beauty ή κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης συνεχίζει να είναι στο προσκήνιο. Εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο είναι οπαδοί αυτής της φιλοσοφίας ενώ οι πωλήσεις των αντίστοιχων brands αυξάνονται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ρουτίνα, το πρωϊ αποτελείται από 8 βήματα και το βράδυ από 10. Γι’ αυτό δεν είναι πάντα εφικτό να την ακολουθούμε κατά γράμμα. Ωστόσο, μπορούμε να εφαρμόσουμε μία πιο σύντομη εκδοχή της, που αποτελείται από 4 μόνο βήματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

#Σχολαστικός καθαρισμός

Δεν κάνουμε διπλό καθαρισμό. Αντί αυτού χρησιμοποιούμε ένα μικυλλιακό νερό μέχρι το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό.

#Προετοιμασία της επιδερμίδας

Απλώνουμε με τις παλάμες μας ένα ενυδατικό νερό περιποίησης σε πρόσωπο και λαιμό. Εναλλακτικά ψεκάζουμε με ιαματικό νερό. Αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του ή ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντιλο.

#Περνάμε στην ενεργοποίηση των κυττάρων

Σε νωπή επιδερμίδα απλώνουμε έναν συμπυκνωμένο ορό αντιγήρανσης. Δεν κάνουμε μασάζ, αλλά ταμπονάρουμε με τις παλάμες μας τη σύνθεση στο πρόσωπο και τον λαιμό.

#Ενυδατώνουμε εντατικά

Αρχικά εφαρμόζουμε μία κρέμα ματιών και στη συνέχεια μία σύνθεση προσώπου. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα face roller για να κάνουμε ήπιο μασάζ και να εντείνουμε την απορρόφηση των συστατικών.

Τι βάζουμε στο νεσεσέρ μας

* Νερό Καθαρισμού με μικύλλια. Κάνει αποτελεσματικό καθαρισμό σε πρόσωπο και μάτια. Ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για τον ευαίσθητο.

* Ενυδατικό ή Ιαματικό Νερό. Ανάλαφρο mist που τονώνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα για την ενυδάτωση. Ιδανικό για μετά τον καθαρισμό ή οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

* Συμπυκνωμένος Ορός Νεότητας. Επιλέγουμε μία σύνθεση με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες ώστε να ενεργοποιεί τη λάμψη της επιδερμίδας και τη δύναμη των κυττάρων.

* Κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες μας.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook