Η κληρονομιά του Μαραντόνα – Τουλάχιστον 11 οι διεκδικητές

η-κληρονομιά-του-μαραντόνα-τουλάχισ-1129564

«Δεν άφησε διαθήκη». Τρεις λέξεις για τον Ντιέγκο Μαραντόνα που πέθανε σε ηλικία 60 ετών και δείχνουν πως η συνέχεια πιθανότατα θα είναι το ίδιο «ταραχώδης» όσο και η ζωή του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τα αναγνωρισμένα παιδιά, η… απειλή για δωρεές και όλο το παρασκήνιο.

Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του Ντιέγκο Μαραντάνο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στους δικηγόρους που θα πρέπει να διευθετήσουν πώς θα κατανεμηθεί η περιουσία του. Ο θρύλος της Αργεντινής δεν άφησε διαθήκη και έτσι μπορούν να διεκδικήσουν την περιουσία του τόσο τα νόμιμα παιδιά του, όσο και αυτά που δεν έχει αναγνωρίσει.

«Πρόκειται να υπάρξει μεγάλη διαμάχη. Δεν άφησε διαθήκη» αναφέρει στην IndiaToday πηγή κοντά στην οικογένεια, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην πορεία της καριέρας του κατάφερε όχι μόνο να βγάλει πολλά χρήματα, αλλά και να ξοδέψει. Ειδικά κατά τις ένδοξες μέρες στην Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και την Αργεντίνα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, η περιουσία του φθάνει περίπου τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Ο θρύλος της Αργεντινής είχε αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλαούντια Βιλαφάνε και της πρώην συντρόφου του Βερόνια Οτζέντα – ως δικά του. Τα αναγνωρισμένα παιδιά του είναι ο 34χρονος Ντιέγκο Τζούνιορ, η 23χρονη Τζάνα, η 32χρονη Ντάλμα, η 30χρονη Τζιανίνα και ο 7χρονος Ντιέγκο Φερνάντο.

Οι φημολογούμενοι απόγονοί του Ντιέγκο Μαραντόνα περιλαμβάνουν την Τζοάνα, τον Λου και τον Τζανιελίτο, οι οποίοι γεννήθηκαν αφότου μετακόμισε στην Κούβα τον Φεβρουάριο του 2000. Ο 19χρονος Σαντιάγκο Λάρα και η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ είναι μεταξύ των τελευταίων που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας τους. Ο Λάρα, μάλιστα, μόλις χθες ζήτησε να γίνει εκταφή για να πάρει δείγμα DNA…

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από έναν καυγά με την κόρη του Τζανίνα πέρυσι, ο Μαραντόνα δήλωσε πως σκοπεύει να δωρίσει όλη την περιουσία – ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα και επαγγελματικά συμβόλαια – σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. «Όσο μεγαλώνεις, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι αφήνεις πίσω σου, παρά για το τι κάνεις» είχε πει. «Και τους λέω ότι δεν θα τους αφήσω τίποτα, θα τα δώσω όλα. Ό,τι έχω αποκτήσει στη ζωή μου θα το δώσω αλλού» είχε επισημάνει.

Σύμφωνα όμως με την νομοθεσία της Αργεντινής κάποιος μπορεί να δωρίσει μόνο το 1/5 της περιουσίας του και τουλάχιστον τα 2/3 θα πρέπει να κληρονομηθούν από τη σύζυγο ή τους απογόνους του.

Εν αναμονή, λοιπόν, της εξέλιξης σε μια υπόθεση που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook