Η Κεραμέως αποκλείει από την τηλεκπαίδευση όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις

η-κεραμέως-αποκλείει-από-την-τηλεκπαί-1113843

Μετά την προκλητική απόφαση σε στιλ «διαίρει και βασίλευε» με την οποία επιχειρεί να βάλει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές, η Νίκη Κεραμέως πάει την τιμωρητική πολιτική της ένα βήμα παραπέρα, απειλώντας όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις με αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για υποχρεωτική εξ αποστάσεων εκπαίδευση για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα για τους «απείθαρχους».

Σύμφωνα με την απόφαση Κεραμέως – Ζαχαράκη «οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης».

Οι αποφάσεις του υπουργείου έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις τόσο από τους μαθητές όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα και σήμερα αναμένεται να δοθεί η πρώτη δυναμική απάντηση στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για Αθήνα ( στις 12 στα Προπύλαια), Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μαθητές και καθηγητές αντιδρούν στην εκβιαστική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κωφεύει στα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία αφήνοντας σχεδόν απροστάτευτη από την πανδημία την εκπαιδευτική κοινότητα.

One thought on “Η Κεραμέως αποκλείει από την τηλεκπαίδευση όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook