Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Άρη Παπαδογιάννη | Photos

η-κεντρική-προεκλογική-ομιλία-του-άρη-865752

Παρουσία εκατοντάδων φίλων, στελεχών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Νεώρια η κεντρική προεκλογική ομιλία  του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Παπαδογιάννης αναφέρθηκε στη «συγκλονιστική και  συγκινητική παρουσία» του κόσμου, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «οπλίζει το συνδυασμό με δύναμη για να φτάσει στο στόχο του».

«Αυτή η παρουσία είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου γιατί μας οπλίζετε με δύναμη, θάρρος, και αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Γιατί η αυτοδιοίκηση δεν είναι υψηλή πολιτική, Είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας, Είναι η δημιουργία από κάτω προς τα πάνω, Είναι η συνεργασία και η συνέργεια Με όλους εσάς, Με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Έτσι μόνο έρχονται οι πραγματικές αλλαγές Και χτίζουμε το μέλλον της πόλης μας σε στέρεες βάσεις. Όχι με εντολές η διαταγές, Όχι με πρακτικές του αποφασίζω και διατάζω. Αλλά με πίστη ο ένας στον άλλο, Με ειλικρίνεια, Με διάλογο Και κυρίως Με σχέδιο. Έχουμε ένα και μόνο στόχο, Να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων των Χανίων, όλα τα θετικά και ποιοτικά τους Χαρακτηριστικά ξεκινώντας πρώτοι εμείς, δίνοντας το παράδειγμα, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη των Χανίων Είναι οι άνθρωποί τους, Είστε όλοι εσείς.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδογιάννης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η συμμετοχή όλων θα δώσει μία νέα δυναμική για ένα νέο ξεκίνημα δυνατό και ελπιδοφόρο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε με υπευθυνότητα, με συνέπεια, με ευγένεια, με γνώμονα τον άνθρωπο. Σε οποιαδήποτε ερώτηση… Η Απάντηση είναι… Τα Χανιά μας. Δεν ζητούμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών μας, Έτσι κι αλλιώς την κουβαλάμε Όλοι μέσα μας. Είμαστε εδώ γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα όσα μας κρατούν στάσιμους. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε πως η συμμέτοχη μας είναι εκείνη, που θα δώσει την δυναμική για ενα νέο ξεκίνημα, δυνατό και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας. Είμαστε όλοι εδώ να ενώσουμε τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, τις σκέψεις, τις προτάσεις μας, σε ένα μεγάλο κοινό Όραμα, σε ένα σχέδιο που θα ανατρέψει αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία και την ανάπτυξη, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα Χανιά μας» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδογιάννης έδωσε τη δέσμευση πως δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν και κυρίως τα δεν θα απογοητεύσει τα Χανιά, με το ραλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου που έχει ως στόχο να υλοποιήσει.

«Στέκομαι σήμερα μπροστά σας και με όλη την δύναμη τα ψυχής μου, δεσμεύομαι πως δεν θα απογοητεύσω όλους εσάς που σε αυτό το αυτοδιοίκητο ταξίδι είστε κοντά μου. Δεν θα είμαι Δήμαρχος των λίγων και των εκλεκτών, δεν θα είμαστε δημοτική αρχή σε ένα Δήμο δυο ταχυτήτων, δεν θα έχουμε πολίτες δυο κατηγοριών. Θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα τους με αυταπάρνηση και με κάθε κόστος.

Έχουμε ένα κεντρικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, ο δήμος μας, τα Χανιά μας, να καταστούν ένα σημαντικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Μεσογείου.

Επεξεργαζόμαστε, καιρό τώρα, ένα συγκεκριμένο, σύγχρονο και ρεαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης του δήμου μας. Βασικός μας στόχος είναι: η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτάρκεια του Δήμου. Διότι η οικονομική ανεξαρτησία οδηγεί σε ένα δυνατό Δήμο.

Απόψε λέμε ΝΑΙ στον Δήμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Λέμε ΝΑΙ, στον Δήμο όπου η εντιμότητα και η διαφάνεια θα είναι καθημερινή πρακτική. Απόψε λέμε ΝΑΙ, στην αποτελεσματική διοίκηση, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων, στην αμετάθετη υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, των δικαιωμάτων των πολιτών, στον σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες . Με την συνολική μας στάση δείχνουμε ότι υπάρχει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Ότι τα πράγματα γίνονται, μπορούν να γίνουν και αλλιώς. Γιατί τα προβλήματα μπορεί να είναι ίδια, αλλά οι λύσεις δεν είναι ίδιες, οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι και εμείς ξέρουμε που βαδίζουμε. Διαλέξαμε τον δρόμο του ρεαλισμού της καινοτομίας και τις ευθύνης. Έχουμε εγγυήσεις για το έργο μας, έχουμε όπλα για την μάχη της ανάκαμψης. Για αυτό δεσμευόμαστε, Για αυτό εργαζόμαστε, Για αυτό είμαστε εδώ. Απόψε λέμε ΟΧΙ, σε φαινόμενα αδράνειας, μιζέριας και οπισθοδρόμησης. Σε κάθε είδους πόλωση και λαϊκισμό. Λέμε ΟΧΙ στις ανέξοδες, ανέφικτες υποσχέσεις χωρίς φραγμούς και όρια. Το χθες δεν έχει θέση στο σήμερα. Η κοινωνία το έχει προσπεράσει. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να το αναστήσουν . Όταν ζητάς από τους Χανιώτες, τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Όταν οι άλλοι στοχεύουν χαμηλά, Με επιθέσεις και με κατηγορίες, Εμείς κρατάμε το βλέμμα μας ψηλά.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας» περιέγραψε πως οραματίζεται την επομένη των εκλογών το Δήμο Χανίων και στάθηκε στις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η δημοτική αρχή, για να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των Χανιωτών και να αναδείξει τα στολίδια της πόλης. Για αυτό και όπως πρόσθεσε δεν είναι τυχαίο, που η αποψινή συγκέντρωση γίνεται στα Νεώρια.

«Μιλήσαμε μόνο θετικά. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με Συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Όχι με μεγαλοστομίες αλλά με πραγματικές λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες. Θέλουμε ο δήμος μας, εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας να αξιοποιήσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Να καλύψει τις ελλείψεις, σε βασικές υποδομές και σε έργα ολοκληρωμένης και βιώσιμης προστασίας του περιβάλλοντος. Να ολοκληρώσει τα αναπτυξιακά έργα που λιμνάζουν για χρόνια. Που θα φροντίσει, θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει τα στολίδια που έχουν κάνει γνωστά τα Χανιά μας. Θέλουμε ένα δήμο μαχητικό και διεκδικητικό απέναντι στην όποια κεντρική εξουσία, όταν και όποτε αυτή αντιστρατεύεται στα συμφέροντά του. Συμμετοχικό και συλλογικό και όχι δημαρχοκεντρικό, με αποκεντρωμένες εξουσίες, απευθείας στα τοπικά συμβούλια, συνοδευόμενες από πόρους, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Θέλουμε ένα δήμο με υπηρεσιακή δομή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας προσηλωμένη στην υλοποίηση του δημοτικού έργου, με εργαζόμενους που θα έχουν την στήριξη και την προστασία της δημοτικής αρχής. Θέλουμε ένα δήμο με μέριμνα διεκδίκησης, διαφύλαξης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Ρυθμιστή και καθοδηγητή της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, με μόχλευση της τουριστικής βιομηχανίας και των δυνατοτήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας».

Στην προσπάθεια αυτή συμπλήρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος των Χανίων, ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων, αρωγός στον κάθε δημότη, στα ΑΜΕΑ, σε κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και ανθρωπιά του Δήμου.

«Θέλουμε ένα δήμο συνεργάτη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προώθησης-δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Συμπαραστάτη της νέας γενιάς, της παιδείας, της αθλητικής και της πολιτιστικής δραστηριότητας. Αρωγό των ΑΜΕΑ και δεκτικό στην ενσωμάτωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Υποστηρικτή, συντονιστή και αξιόπιστο συνεργάτη των εθελοντικών ομάδων, των κινήσεων των πολιτών και των κοινωνικών συνεταιριστικών πρωτοβουλιών. Θέλουμε μια δημοτική αρχή κοντά στον δημότη και στα καθημερινά του προβλήματα.

Πρόθυμη να λογοδοτεί στην κοινωνία, παρούσα στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και στα κέντρα λήψης ή επηρεασμού των αποφάσεων. Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα μπορέσει να φρενάρει τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας. Να παλεύει για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας. Να κτίσουμε από κάτω το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου μας. Θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που θα χαράζει πολιτικές και δράσεις ανάπτυξης του τόπου. Που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις» επεσήμανε ο κ. Παπδογιοάννης.

Στον επίλογο της ομιλίας του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η απάντηση…Τα Χανιά μας» αναφέρθηκε στον «όμορφο και πολιτισμένο» προκελογικό αγώνα που διεξάγει, «μακριά από ακρότητες και ασέβειες».

«Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα! Τον δίνουμε με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Χωρίς υπερβολές , χωρίς ακρότητες και αυτό αναγνωρίζετε από όλους. Βοηθούμε να γίνει ένας πολιτισμένος, Προεκλογικός αγώνας. Δεν ακολουθούμε εκείνους Που ψεύδονται χρησιμοποιώντας Ασεβείς τρόπους, εκδηλώνοντας τον πανικό τους, Είμαστε η μεγάλη αυτοδιοικητική δύναμη, Είμαστε η δύναμη των πολιτών. Υπόσχεσή μου, θα τιμήσω και εσάς και τον τόπο μας! Πάμε δυνατά, για τα Χανιά μας. Για τα Χάνια που ονειρευόμαστε, για τα Χανιά που μας αξίζουν, για τα Χανιά που έχουμε στην καρδιά μας!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook