Η κατρακύλα συνεχίζεται… Στο βαθύ «κόκκινο» του χάρτη ECDC η Κρήτη

η-κατρακύλα-συνεχίζεται-στο-βαθύ-κό-1269503

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος το «κόκκινο» στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, 19 Αυγούστου.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της νότιας Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι πλέον εντελώς «κόκκινη», όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η νότια Ιταλία, ενώ η Κύπρος είναι σε «βαθύ κόκκινο». Επίσης, όλη η Γερμανία είναι πλέον σε πορτοκαλί χρώμα, εκτός από το Βερολίνο και τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία που είναι με κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC, στην Ελλάδα οι περιοχές με «βαθύ κόκκινο» είναι η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Ο χάρτης του ECDC ενημερώνεται εβδομαδιαίως.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θεσπίζει έναν χρωματικό κώδικα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το ποσοστό θετικότητας ανά χώρα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Η κατρακύλα συνεχίζεται… Στο βαθύ «κόκκινο» του χάρτη ECDC η Κρήτη

  1. Ναι παιδιά γιατί ως γνωστόν καλοκαίρι στη Κρήτη είναι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και κανείς άλλος ,δεν πολλαπλασιάζονται οι τουρίστες. Το Ecdc που μέχρι Μάρτιο Απρίλιο αν είχες 4% θετικότητα ήσουν πράσινος και ξαφνικά το καλοκαίρι θα έπρεπε να είχες 1% και κάτω θετικότητα για να είσαι πράσινος στον Ευρωπαϊκό χάρτη.Με όλες αυτές τις αλχημείες πως να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook