Η Κασσιανή Λειψάκη περιγράφει πώς περνά τις μέρες της καραντίνας

η-κασσιανή-λειψάκη-περιγράφει-πώς-περ-1034030

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η τραγουδίστρια Κασσιανή Λειψάκη

Πως βιώνεις αυτόν τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Σίγουρα είναι κάτι δύσκολο, ειδικά στην αρχή. Όταν έχεις μάθει να ζεις σε διαφορετικούς ρυθμούς και όλα ξαφνικά παγώνουν, χάνεις τα πατήματα σου. Όμως ο σκοπός είναι τόσο σημαντικός, που οφείλουμε όλοι να δούμε την θετική πλευρά της κατάστασης. Έμαθα να ζω υπό τις καινούργιες συνθήκες και να αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο που μου δόθηκε, που μέχρι πρότινος ήταν πολύ περιορισμένος.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Από την αρχή της καραντίνας. Πλέον δεν μετράω μέρες.

Πόσο συχνά και για ποιον λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι;  Βγαίνω από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα. Πηγαίνω σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας και αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τι γίνεται με τη δουλειά; Η δουλειά δυστυχώς έμεινε στάσιμη. Είχα κλείσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία που τώρα αναγκαστικά πάει πίσω. Ελπίζω με την άρση των μέτρων να επιτραπούν οι συναυλίες και τότε θα μάθετε τα όμορφα πράγματα που ετοιμάζω.

Πως περνάει μια μέρα σου στο σπίτι;  Προσπαθώ να ακολουθώ ένα πρόγραμμα. Ξυπνάω νωρίς, ασχολούμαι πολύ με το σπίτι, μαγειρεύω, αξιοποιώ την τεχνολογία για να επικοινωνώ με τους ανθρώπους μου και έχω αρκετό χρόνο να αφιερώσω στον εαυτό μου και στον σύζυγό μου.

Αγαπημένη ασχολία;  Πολύ μελέτη πάνω στην μουσική (συνθέτες, ιστορία μουσικής, τραγούδια κτλ) , διαβάζω βιβλία και παρακολουθώ Netflix. Αυτό που διαβάζω τώρα και μου αρέσει πολύ είναι το «Γεννημένοι να αγαπάμε» του Leo Buscaglia.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δε προλάβαινες πριν;  Επιτέλους έχω το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο με το σπίτι, να οργανώσω τους χώρους μου και να ξεκαθαρίσω πράγματα που κρατούσα αλλά δε χρησίμευαν σε τίποτα.

Ποιά ασχολία σου, σου στέρησε η καραντίνα;  Τα πάντα, ακόμα και τα πιο απλά. Για παράδειγμα, έναν καφέ με την παρέα μου, μια εκδρομή, ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο αγαπημένο μου ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα. Περισσότερο από όλα όμως νομίζω μου έχει στοιχίσει το ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω, μιας και τα ταξίδια αποτελούσαν μέρος της ζωής μου πια λόγω της δουλειάς μου.

Ποιά σχέδια σου αναβάλλει/ καθυστερεί η καραντίνα; Όπως είπα ήδη, ετοίμαζα κάτι πολύ όμορφο, για το οποίο ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Μια καλοκαιρινή περιοδεία που περίμενα πως και πως και προς το παρόν δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; Ελπίζω ότι όλο αυτό θα μας μάθει να εκτιμούμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε. Να δίνουμε σημασία στην πραγματική επικοινωνία και να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς, προς όφελος του κοινού καλού.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες; Συνειδητοποίησα ότι συχνά αφιερώνουμε πολύ χρόνο και σε ενέργεια σε πράγματα που τελικά ίσως να μην έχουν τόση σημασία. Ο ρυθμός της καθημερινότητας μας παρασύρει και χάνουμε την ουσία των πραγμάτων.

Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Σίγουρα θα περάσω χρόνο με την οικογένεια μου. Θα τρέξω στα τρία μου ανίψια, να γνωρίσω επιτέλους και από κοντά τον Δημητράκη που γεννήθηκε στην καραντίνα.

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει/ ανησυχεί περισσότερο; Σκέφτομαι ότι ίσως δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα από τον ιό. Ακούγοντας ότι ενδεχομένως θα έρθει δεύτερο κύμα, μένω επιφυλακτική και αναμένω την εξέλιξη. Παραμένω όμως πάνω από όλα αισιόδοξη. Στο τέλος, όλα θα πάνε καλά και θα βγούμε πιο δυνατοί και ενωμένοι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook