Η καλύτερη και η χειρότερη ώρα της ημέρας για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

η-καλύτερη-και-η-χειρότερη-ώρα-της-ημέρ-1527835

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη ώρα για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς κηπουρικής;

Είτε έχετε φυτά εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου, το να τα διατηρείτε υγιή και ενυδατωμένα — ανεξαρτήτως των συνθηκών — είναι βασικό μέλημα της κηπουρικής σας.

Αλλά ξέρετε την καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίζετε τα φυτά σας;

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε φυτά εσωτερικού χώρου

Όσον αφορά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας, το πότισμα τους κατά τη διάρκεια του πρωινού είναι ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας, ιδιαίτερα τις πιο ζεστές και ηλιόλουστες περιόδους του χρόνου. «Αυτό δίνει στο νερό επαρκή χρόνο για να απορροφηθεί στο έδαφος και να το χρησιμοποιήσει το φυτό πριν από τις μεσημεριανές ακτίνες», λένε στο marthastewart.com η Kate Ferguson και η Lila Sullivan, συνιδρυτές της Flourish, μιας εταιρείας που παράγει βιολογικές φυτικές τροφές. “Συνιστούμε να προσπαθήσετε όσο μπορείτε να αποφύγετε το πότισμα τη νύχτα γιατί το νερό δεν θα εξατμοστεί γρήγορα, οπότε δεν θέλετε οι ρίζες των φυτών να είναι σε υπερβολικά υγρό έδαφος για πολλές ώρες”.

Φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου

Αν χάσετε το καθημερινό σας πότισμα, ένα περιστασιακό πότισμα το βράδυ ή το μεσημέρθ στα φυτά εσωτερικού χώρου δεν θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία τους.

«Το να διατηρείτε τα φυτά σας σωστά ποτισμένα σε μια εποχή που ταιριάζει με το πρόγραμμά σας θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τα φυτά σας», λένε. “Μιλάμε πολύ για τη διαισθητική φροντίδα των φυτών, που σημαίνει ότι καταλαβαίνετε από το φυτό σας πότε πρέπει να το ποτίζετε.” Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα σε κάποιο από τα φυτά εσωτερικού χώρου αρχίζουν να μαραίνονται ή να λιγοστεύουν, ή ο κάκτος σας αρχίζει να ζαρώνει, τότε ξέρετε ότι είναι ώρα για νερό, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε φυτά εξωτερικού χώρου

Όσο για την καλύτερη ώρα για να ποτίσετε τα φυτά εξωτερικού χώρου σας; «Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις και η χειρότερη ώρα είναι το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι ακριβώς πάνω», αναφέρουν. «Το πότισμα το πρωί αφήνει χρόνο στο φυτί να απορροφήσει όλο το νερό». Το πιο σημαντικό, λένε, είναι να φροντίζετε να ποτίζετε στη βάση του φυτού, καθώς οι ρίζες πίνουν το νερό, επομένως θα στοχεύστε το έδαφος όταν ποτίζετε.

Περιποίηση φυτών εξωτερικού χώρου

Το πότισμα των φυτών από ψηλά, στη μέση της ημέρας μπορεί να είναι επιβλαβές επειδή το μεγαλύτερο μέρος του νερού θα προσγειωθεί στα φυτά και δεν θα φτάσει ποτέ στο έδαφος. Από εκεί, ο ήλιος μπορεί να στεγνώσει τα φυτά κατά τη διάρκεια της αιχμής της ημέρας, με αποτέλεσμα να καούν. Η θερμότητα σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί επίσης να προκαλέσει ωίδιο (μια λευκή ουσία σε σκόνη) στα φυτά. Το πότισμα του εδάφους στις αρχές της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να το αποφύγετε.

«Προτιμάται το πότισμα το πρωί ή ακόμα και το βράδυ, αλλά το προσεκτικό πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι πάντα θανατική ποινή για ένα φυτό», προσθέτουν. “Η Μητέρα Φύση δεν ποτίζει σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα και μια μικρή έκπληξη βροχής οποιαδήποτε ώρα της ημέρας εκτιμάται πάντα, ειδικά κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού”.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook