Κακοκαιρία Ιανός: Δείτε ποια περιοχή χτύπησε – Ζημιές στους δρόμους, πλημμύρισαν σπίτια

κακοκαιρία-ιανός-δείτε-ποια-περιοχή-χ-1107223

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ιανός» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Ιθάκη, αφήνοντας στο πέρασμά του αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, που μίλησε στην τηλεόραση του Mega για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί λόγω της κακοκαιρίας, σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.

Όπως σημείωσε ο κ. Στανίτσας, αγώνας γίνεται για να σωθούν σκάφη στο λιμάνι και σπίτια, καθώς έχουν φύγει κεραμίδια από τις οροφές. Σημειώνεται ότι από τις 3 τα ξημερώματα έχει πέσει το ρεύμα στο νησί, ενώ πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδύνευσε κανείς από τις άγριες «διαθέσεις» του «Ιανού».

Ο «Ιανός» πλήττει Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη που βιώνουν περισσότερο την κακοκαιρία «Ιανός», περιέγραψε στο Mega και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιόνιων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην Ιθάκη υπάρχει συσκότιση, πτώση δένδρων από τους ανέμους, κάποια σκάφη έχουν βουλιάξει, ενώ άλλα έχουν βγει στη στεριά.

Σε ότι αφορά στη Ζάκυνθο, υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος. «Είναι δύσκολη κατάσταση. Ιδιαίτερες αναφορές για κίνδυνο ζωής δεν υπάρχουν. Ενημερώθηκε η κοινωνία» τόνισε.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, στα τρία παραπάνω νησιά, έχουν διαμοιραστεί σε συγκεκριμένα σημεία τους μηχανήματα έργων της Πυροσβεστικής, για απεγκλωβισμούς ή ότι άλλο χρειαστεί να φτιαχτεί από το πέρασμα του «Ιανού».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook