Η ιστορία της ηλικιωμένης που σώθηκε από ομηρία… χάρη σε παιχνίδι λέξεων

η-ιστορία-της-ηλικιωμένης-που-σώθηκε-α-1376179

Ένας γυμνός άνδρας μπήκε στο κρεβάτι μίας 80χρονης γυναίκας, στο σπίτι της στο Σικάγο και την κράτησε όμηρο για 17 ώρες. Ωστόσο, σώθηκε όταν η κόρη της κάλεσε την αστυνομία αφού η ηλικιωμένη δεν της είχε στείλει τις απαντήσεις της στο παιχνίδι λέξεων Worlde όπως συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, WBBM-TV.

Η Ντενίς Χολτ κοιμόταν το Σάββατο όταν ένας άνδρας με νοητική στέρηση εισέβαλε στο σπίτι της. Ο εισβολέας ταυτοποιήθηκε ως ο 32χρονος Τζέιμς Ντέιβις Γ’, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε από ένα σπασμένο τζάμι. Αφού μπήκε στο σπίτι της γυναίκας, τρύπωσε στο κρεβάτι της κρατώντας ένα ψαλίδι.

“Σοκαρίστηκα” είπε αργότερα η ηλικιωμένη, η οποία προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της στη διάρκεια της περιπέτειάς της. “Προσπαθούσα να επιβιώσω. Μου είπε “δεν θα σε πειράξω ούτε θα σε κακοποιήσω”” περιέγραψε η Ντενίς τα όσα συνεβησαν. Της ζήτησε να κάνει ντους μαζί του χωρίς να βγάλει το νυχτικό της, αλλά μετά της είπε “κρυώνω ακόμη, πρέπει να κάνουμε αφρόλουτρο” πρόσθεσε η 80χρονη.

Μετά το μπάνιο, την περιέφερε σε όλο το σπίτι, αποσυνέδεσε τα τηλέφωνα, πήρε μερικά μαχαίρια από την κουζίνα και μετά την έκλεισε στο μπάνιο του υπογείου και μπλόκαρε την πόρτα με μία καρέκλα.

Για να περάσει η ώρα, η Ντενίς έκανε ασκήσεις μέσα στο σκοτάδι. “Δεν πίστευα ότι θα ζούσα. Τέντωνα πόδια και χέρια όσο περισσότερο μπορούσα, έκανα βήματα μέσα στο σκοτάδι” σημείωσε ακόμη.

Τελικά η κόρη της, Μέρεντιθ Χολτ Κάλντγουελ, που ζει στο Σιάτλ ανησύχησε όταν παρατήρησε πως η μητέρα της δεν της είχε στείλει ακόμη τις απαντήσεις της στο Wordle, την καθημερινή συνήθειά της. “Δεν έστειλα τις απαντήσεις στη μεγαλύτερη κόρη μου, κάτι που κάνω τα πρωινά και αυτό την ανησύχησε” εξήγησε η Χολτ.

Η οικογένειά της κάλεσε την αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι της Χολτ στις 9.40 το πρωί της Κυριακής. Ομάδα της SWAT εξουδετέρωσε τον εισβολέα με ηρεμιστικό πιστόλι και έτσι τελείωσε η πολύωρη περιπέτεια της ηλικιωμένης. “Ποτέ δεν φανταζόμουν σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο” είπε η κόρη της Χολτ.

Ο Ντέιβις αντιμετωπίζει κατηγορίες για εισβολή σε σπίτι με επικίνδυνο όπλο, απαγωγή ενώ ήταν ένοπλος με επικίνδυνο όπλο και επίθεση σε αξιωματικό. “Είμαι πολύ τυχερή!” τόνισε η 80χρονη.

To Wordle είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων που αναπτύχθηκε από τον μηχανικό λογισμικού Josh Wardle, ο οποίος έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι παίκτες έχουν έξι προσπάθειες να μαντέψουν μια λέξη με πέντε γράμματα, δίνονται σχόλια για κάθε μαντεψιά, με τη μορφή χρωματιστών πλακιδίων, υποδεικνύοντας πότε τα γράμματα ταιριάζουν ή καταλαμβάνουν τη σωστή θέση.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook