XANIA

Η ήρεμη δύναμη Σέβη Βολουδάκη: Θέλω να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου στα Χανιά

Η Σέβη Βολουδάκη είναι μια ήρεμη δύναμη. Μια γυναίκα με επάγγελμα, νομικός, στοργική μάνα και σύζυγος. Όλα αυτά τα χρόνια διακριτικά και ουσιαστικά στέκονταν δίπλα στον βουλευτή σύζυγό της, Μανούσο Βολουδάκη, που υπηρέτησε τα Χανιά για χρόνια.

Μέχρι που το 2023, η μοίρα της στέρησε το βράχο της και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα. Η θλίψη μαζί με το κουράγιο και το θάρρος μιας σύγχρονης Ελληνίδας που δεν το βάζει κάτω. Η Σέβη Βολουδάκη είναι μια σεμνή μαχήτρια. Που τα Χανιά και η Κρήτη αποτελούν το πλαίσιο των αξιών και των αρχών της.

Ερ: Ήταν εύκολο να πεις το ναι, στην πρόταση του Πρωθυπουργού;

(Χαμογελά αμήχανα) Δεν ήταν. Άλλα δεν ήταν εύκολο και το όχι. Το δούλεψα, το παίδεψα μέσα μου, το συζήτησα με την οικογένειά μου και κατέληξα ότι η σημερινή συγκυρία είναι τόσο σημαντική, τόσο κρίσιμη που θέλω να είμαι μέρος της μάχης που δίνεται για την πατρίδα μου. Το ίδιο θέλουν και τα παιδιά μου αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα.

Ερ: Θα συμμετείχες αν δεν υπήρχε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Υποθετική ερώτηση. Μπορεί και όχι. Το γεγονός είναι ότι είμαι υποψήφια με την ΝΔ στο Νομό Χανιών γιατί πιστεύω ότι μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να συνεχίσει την πρόοδο των τελευταίων 4 ετών. Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται το μέλλον μας.

Eρ. Άρα ποιό είναι το βασικό σου κίνητρο για να εκλεγείς;

Η αγωνία μου για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Η ευθύνη μιας μάνας και ενεργού πολίτη. Η πολιτική ήταν πάντα στην ζωή μου. Με το καθημερινό παράδειγμα που μου έδινε ο Μανούσος: ότι η πολιτική είναι προσφορά. Ότι η πολιτική οφείλει να υπηρετεί τον πολίτη, τις ανάγκες του τόπου σου. Και αυτό θέλω να κάνω. Να δώσω στα Χανιά μια φωνή δυνατή, με ελληνική και ευρωπαική εμπειρία, κατάρτιση και πλήρη γνώση του στόχου και του σκοπού μου ως βουλευτής.

3. Γιατί ένας συμπολίτης σου να σε επιλέξει στις επικείμενες εκλογές;

Γιατί η ενασχόληση με την πολιτική εδράζεται στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου και στο κοινωνικό σύνολο. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς υστεροβουλία. Ξέρω ότι θέλω και μπορώ να προσφέρω. Γιατί έχω επαγγελματική πορεία και εμπειρία. Έχω μάθει στην ζωή μου να μάχομαι και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Με τις αρχές και ένα αξιακό σύστημα που υπηρετεί τον άνθρωπο, θέλω να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου στα Χανιά. Έχω όραμα για τον τόπο μου, για το φυσικό πλούτο του. Τα προϊόντα του και τους ανθρώπους τους. Τα Χανιά είναι ένας μοναδικός τόπος, που, αν ξεκλειδώσει το σύνολο των ανταγωνιστικών του πλεονεκτημάτων, τότε θα «απογειωθεί». Με ενότητα και τη δημιουργική σύνθεση των απόψεών μας.

4. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Η σταθερότητα και η συνεχής πρόοδο της χώρας μας. Μετά από μια υπερδεκαετή και επώδυνη κρίση είναι σπουδαίο ότι καταφέραμε να την αφήσουμε πίσω. Σήμερα ειδικότερα είναι σημαντικότερη από ποτέ η συνέχεια την αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Το να μην οπισθοδρομήσουμε με ακοστολόγητες αυταπάτες και ιδεολογικούς ιδεασμούς. Για αυτό χρειάζεται όλοι να στοιχηθούμε πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να φέρουμε ξανά την ΝΔ πρώτη και αυτοδύναμη ώστε να συνεχίσει αυτή την πορεία προόδου. Με τα Χανιά και την Κρήτη πρωταγωνιστές σε μια Ευρώπη που αλλάζει σε έναν κόσμο που οι τοπικές κοινωνίες ορίζουν το αύριο.

5.Δηλαδή αυτοδυναμία ή χάος;

Μονολεκτικά ναι. Αν δεν θέλουμε μια ακόμα «πρώτη φορά αριστερά» με «περήφανη διαπραγμάτευση». Αν δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων, ναι χρειάζεται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το μέλλον των παιδιών μας. Όμως, όπως πάντα γίνεται στην δημοκρατία, οι πολίτες θα αποφασίσουν με την ψήφο τους πως θα είναι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που μας αξίζει. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ αποτελεί τη μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας και τις τεράστιες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία θέτουμε τις πλέον στέρεες βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση μισθών και συντάξεων, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την ενίσχυση ΕΣΥ, της Εκπαίδευσης και του κοινωνικού κράτους.

Ερ: Τι σε συγκινεί περισσότερο σε έναν άνθρωπο:

Το θάρρος και η ειλικρίνεια. Το θάρρος μιας μάνας που παλεύει για την οικογένεια της. Μία αγρότισσα και ένας αγρότης που δεν το βάζουν κάτω και νικούν και τον καιρό και τις ατυχίες για να παράξει το καλύτερο λάδι. Μια νέα γυναίκα που μένει στον τόπο της και εργάζεται και κάνει οικογένεια. Ένας επιστήμονας που επιστρέφει για να δώσει πίσω ότι μέσα του νοιώθει ότι οφείλει στους συμπολίτες του. Η καθαρότητα και η λεβεντιά της επαρχίας μου, που είναι τα Σφακιά. Οι απλοί άνθρωποι, οι νέοι όλοι αυτοί που αποτελούμε τα σημερινά Χανιά. Ένας από το πιο ευλογημένους τόπους στον κόσμο.

Ερ: Έχεις ένα νέο ψηφοφόρο μπροστά σου. Πως θα τον έπειθες να ψηφίσει και ειδικότερα να ψηφίσει εσένα;

Πρώτα θα άκουγα προσεχτικά τι έχει να μου πει. Και μετά θα του έλεγα ότι η συμμετοχή είναι και ευθύνη και δυνατότητα. Θα μοιραζόμουν μαζί του το όραμά μου, θα άκουγα και το δικό του. Θα κράταγα κάθε λέξη και κάθε ιδέα που θα μπορούσα να αξιοποιήσω. Και θα κατέληγα ότι σημαντικότερο πρώτα είναι να ψηφίσει όχι να με ψηφίσει. Μετά θα του ανέλυα τις δικές μου προτάσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα όπως το λάδι, τον Τουρισμό με έμφαση στην βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, τα έργα υποδομής όπως ο ΒΟΑΚ που θα αλλάξει την Κρήτη και τα Χανιά. Αλλά και τις προτάσεις της καθημερινότητας για την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, των δομών Υγείας και τις πρωτοβουλίες για την νεολαία. Γιατί θέλω οι νέοι να μένουν στον τόπο μας, να σπουδάζουν, να προκόβουν, να κάνουν οικογένειες εδώ, στα Χανιά. Να μείνει ζωντανή η Κρητική οικογένεια και οι παραδόσεις ως υλικό για ένα καλύτερο μέλλον.

Ερ: Μιας και το ανέφερες, έχεις την δυνατότητα να διαμορφώσεις την δική σου πολιτική πρόταση ή αποτελείς συνέχεια του αδικοχαμένου συζύγου σου;

Έχω άποψη για τα πράγματα, προτάσεις και όραμα. Αν δεν είχα, δεν θα πολιτευόμουν. Ναι, είναι αλήθεια, δίπλα στον Μανούσου έμαθα, άκουσα, συζήτησα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν την πολιτική. Κατανοώ και γνωρίζω τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες. Καταλαβαίνω την σημασία και τις αξίες της κρητικής οικογένειας. Θα δώσω τον αγώνα ώστε να αντιστραφεί η πραγματικότητα που τα Χανιά δεν ενεργοποίησαν όλα τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Αυτό θα προσπαθήσω να αλλάξει με την βοήθεια των συμπολιτών μου. Και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε.

protothema.gr

Recent Posts

Αναστάτωση στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος για Χανιά: Ακινητοποιήθηκε χωρίς φώτα λίγο μετά τον απόπλου – Τι συνέβη | Video

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο από…

6 ώρες ago

Ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο αναμένονται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. Άνεμοι έως…

7 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Λίγο πριν το καλοκαιράκι ρίξει την αυλαία του η Σελήνη από το ζώδιο του Λέοντα,…

7 ώρες ago

Έδωσαν τα 6.000 ευρώ του arogi.gov σε άτομα που δεν έκαναν αίτηση και δεν είχαν ζημιές από τις πλημμύρες

Η καταβολή των αποζημιώσεων για την κακοκαιρία Daniel είναι σε εξέλιξη μέσω του arogi.gov και…

8 ώρες ago

Tραγωδία στη Σπάρτη: Νεκρός ένας άνδρας από την καραμπίνα του θείου του – Αναζητείται ο δράστης

Τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης (20/9) στην Σπάρτη, καθώς ένας 34χρονος Ρομά έπεσε νεκρός από…

8 ώρες ago

Μήνυμα Χριστοδουλίδη σε Ερντογάν: «Ας συνεργαστούμε καθοδηγούμενοι από ένα όραμα ειρήνης»

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον…

8 ώρες ago