Η Ιερά Μονή Aγίας Τριάδας για την απομάκρυνση του Δαμασκηνού Λιονάκη από την θέση του Πρωτοσύγκελλου – «Συκοφαντίες οι σχέσεις του με το γηροκομείο»

η-ιερά-μονή-aγίας-τριάδας-για-την-απομάκ-1421694

Απαντήσεις σχετικά με την απομάκρυνση του τέως Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού Λιονάκη, δόθηκε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στην οποία είναι ηγούμενος.

Αναλυτικά, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιερά Μονή αναφέρει ότι η απομάκρυνσή του είναι «θέμα υπακοής στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως», καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εφόσον είναι ηγούμενος της Μονής και Επίσκοπος Δορυλαίου δεν μπορεί να είναι και Πρωτοσύγκελλος.

Παράλληλα, στην ανάρτηση γίνεται λόγος και για τα όσα ακούγονται σχετικά με πιθανή εμπλοκή του Επισκόπου, στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, αναφέροντας πως «οι κακοπροαίρετες παραφωνίες είναι συκοφαντικές» και πως έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, δίνονται και συγχαρητήρια στον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Νικηφόρο, ο οποίος προέρχεται από την ίδια μονή.

Δείτε την ανάρτηση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook