Η ιδιαιτερότητα στο Κτηματολόγιο για περιοχή της Κρήτης

η-ιδιαιτερότητα-στο-κτηματολόγιο-για-876534

Η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων για το κτηματολόγιο στους δήμους του Λασιθίου λήγει στις 7 Οκτωβρίου 2019.

Σε αντίθεση με τις παρατάσεις που χορηγήθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα και διατάραξαν τον ρυθμό κατάθεσης τους, δίνοντας την αίσθηση της αοριστίας για την τελική ημερομηνία, στην Π.Ε. Λασιθίου η παράταση προσδιορίστηκε από άλλη νομική διαδρομή, μετά από αίτημα όλων των Δήμων για λόγους έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας φυσικών καταστροφών. Η ημερομηνία λήξης της ταυτίζεται με αυτήν της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από τις 8 Οκτωβρίου οι δηλώσεις δεν θα είναι εμπρόθεσμες, υπόκεινται στο ενδεχόμενο επιβολής προστίμου (από 50 έως 1500 ευρώ, άρθρο 2 παρ.8α ν.2308/1995), η δε επεξεργασία τους θα γίνεται πιθανά σε δεύτερο χρόνο σε σχέση με τις εμπρόθεσμες δηλώσεις.

Εκπρόθεσμες δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μόνο στα γραφεία κτηματογράφησης: στον Άγιο Νικόλαο και στην Αθήνα, στην οδό Χαρ. Τρικούπη 24.

Δεν θα γίνονται δεκτές σε Ιεράπετρα, Σητεία, Νεάπολη, Οροπέδιο.

Διευκρινίζεται ότι θα δίνεται πρωτόκολλο εμπρόθεσμης προσέλευσης, παρότι ο έλεγχος και η παραλαβή θα γίνεται με ραντεβού μετά τις 7 Οκτωβρίου, μόνο στις περιπτώσεις που υποβάλλεται πλήρης φάκελος και τα γραφεία, εκείνη τη στιγμή, αδυνατούν να τον παραλάβουν λόγω μεγάλου πλήθους ταυτόχρονα υποβαλλομένων δηλώσεων.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook