Η Green Team καθάρισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Ποιοι είναι και τί κάνουν | Photos

η-green-team-καθάρισε-το-πανεπιστήμιο-κρήτης-1424665

Η GreenTeam University of Crete πραγματοποίησε δράση καθαρισμού των υπαίθριων χώρων του Πανεπιστημίου Κρήτης, το απόγευμα της 12ης Απριλίου, η οποία έρχεται να αποτελέσει τη δυναμική επιστροφή της ομάδας στην ενεργό δράση μετά την πανδημία. Η ημέρα που επιλέχθηκε δεν ήταν τυχαία, καθώς οι ορκωμοσίες που έλαβαν χώρα στην Πανεπιστημιούπολη, άφησαν πίσω το «αποτύπωμα» τους- ένα θέμα για το οποίο η GreenTeam UOC έχει κάνει τοποθέτηση στο παρελθόν μέσω των κοινωνικών της δικτύων.

Η δράση προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσελκύοντας εθελοντές που συνέλεξαν πλήθος σκουπιδιών, κάνοντας το χώρο καθαρό ξανά για το προσωπικό και τους επισκέπτες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Στη κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου, στήθηκε πάγκος ενημέρωσης του κοινού από όπου οι εθελοντές είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε quiz γνώσεων – εξυπηρετώντας έτσι και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ομάδας.

Για να μάθετε περισσότερα για την ομάδα και να δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε, επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://bit.ly/38I8Y1Q. Η GreenTeam δέχεται αιτήσεις και από μη-φοιτητικό προσωπικό.

Σχετικά με τη GreenTeam University of Crete: Η GreenTeam University of Crete σχηματίστηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού «Climathon Heraklion 2018» όπου και κέρδισε την πρώτη θέση. Σκοπός της είναι:

• η συστηματική εισήγηση, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω έντυπων, δομημένων προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση σε θέματα οικολογικής αρτιότητας των υποδομών, ενεργειακής διαχείρισης καθώς και διαχείρισης αποβλήτων και της βιώσιμης κινητικότητας και

• η εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον, της βιώσιμης ανάπτυξης και της συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής –πράγμα στο οποίο θα συμβάλλει προσεχώς μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων με έγκριτους προσκεκλημένους
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook