Η Γωγώ Καλληδονάκη περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

η-γωγώ-καλληδονάκη-περιγράφει-πώς-περ-1030531

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η παρουσιάστρια της Νέας Τηλεόρασης, Γωγώ Καλληδονάκη:

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Όχι τόσο τραγικά γιατί δεν έχω σταματήσει να δουλεύω κι αυτό με βοηθά αρκετά να μην το πολυσκέφτομαι.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Από όταν πάρθηκε η απόφαση των περιοριστικών μέτρων αλλά και πάλι το μισό της μέρας είμαι σπίτι (το άλλο μισό είμαι στο τηλεοπτικό μου σπίτι)

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Καθημερινά για να πάω στη δουλειά μου κι έπειτα για τα απαραίτητα ψώνια και για περπάτημα

Τι γίνεται με τη δουλειά (αν συνεχίζεται, κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται αυτό); Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στη δουλειά. Αν πριν λίγο καιρό μου έλεγαν ότι όλη η εκπομπή θα έβγαινε με συνδέσεις skype και χωρίς καμιά φυσική παρουσία στο στούντιο θα γελούσα. Είναι περίεργο.

Πώς περνάει μία μέρα σου στο σπίτι; Λίγο πιο ήρεμα από πριν μιας που δεν έχω τα καθημερινά δρομολόγια για σχολεία, φροντιστήρια και δραστηριότητες του γιου μου. Μαγειρεύω περισσότερο, ενημερώνομαι πιο πολύ, φροντίζω τις γλάστρες μου και περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Φτιάχνουμε βιντεάκια με τον σύντροφό μου, γελάμε,  συζητώ με τον γιο μου και κάνουμε όνειρα για το καλοκαίρι …(ευτυχώς σε αυτά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός) και απολαμβάνουμε την θαλπωρή του σπιτιού με κάποιους λίγους  ανθρώπους που ανήκουν σε αυτό (όπως ο κολλητός μου ο Περικλής)

Αγαπημένη ασχολία (αν διαβάζεις, τι διάβασες – αν βλέπεις ταινίες, ποια είδες κλπ); Δεν μπορώ να διαβάσω ούτε λέξη αυτήν την περίοδο. Προσπάθησα αλλά μάταια. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Κατάφερα όμως και είδα ξανά τυχαία  μετά από πολύ καιρό (και χωρίς να με πάρει ο ύπνος) τις Υπηρέτριες.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν; Να παραμένω για περισσότερες ώρες χωρίς μακιγιάζ χαχαχαχαχα

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Το να βγαίνω για έναν καφέ με ανθρώπους που αγαπώ πολύ

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Ίσως μια πασχαλινή εκδρομή. Αλλά τι σημασία έχει. Καλά να είμαστε να πάμε αργότερα

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; Καθημερινά παίρνουμε μαθήματα. Ανεξάρτητα από το αν μένουμε μέσα ή αν κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Το θέμα είναι τι απολογισμό κάνει ο καθένας ξεχωριστά στο τέλος της ημέρας του ή ανά περιόδους.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες; Πως μπορώ να φάω περισσότερο απ όσο νόμιζα (δεν υπάρχει σωτηρία) και πως οι άνθρωποι που σ’ αγαπούν πραγματικά πάντα βρίσκουν τρόπο να βρίσκονται κοντά σου και να δείχνουν τον ενδιαφέρον τους για σένα και την οικογένειά σου (ακόμα κι αν πρέπει να στείλουν μήνυμα μετακίνησης για βοήθεια ηλικιωμένου χαχαχαχαχα)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Δίαιτα, ρίζα στα μαλλιά και να κυκλοφορώ έξω επιδεικτικά χωρίς ταυτότητα

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Μην και οι άνθρωποι φοβούνται πια να αγκαλιαστούν και να φιληθούν

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook