Η γνωστή Γαλλίδα συγγραφέας Joelle Lopinot στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθητές/ριες του Ε΄2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων καθώς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη διακεκριμένη Γαλλίδα Συγγραφέα Joelle Lopinot που ζει μόνιμα στα Χανιά.

Στα πλαίσια της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να επικοινωνήσουμε με την κ. Lopinot και να μάθουμε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, το γράψιμο 18 λογοτεχνικών βιβλίων, για ποιο λόγο αποφάσισε να μάθει μόνη της ελληνικά και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν ξένο να μάθει τη γλώσσα μας μέσα από το διάβασμα εικονογραφημένων λογοτεχνικών βιβλίων.

Η κ. Lopinot μας αποκάλυψε ακόμη για τις ομοιότητες- διαφορές των ελληνικών με τα Γαλλικά και το λόγο που επέλεξε τα Χανιά ως μόνιμο χώρο κατοικίας της καθώς και τη συγγενική της σχέση με γνωστό Έλληνα τραγουδιστή με διεθνή καριέρα.

“Ευχαριστίες οφείλουμε στον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων που μας έφερε σε επικοινωνία με την κ. Lopinot καθώς και στην καθηγήτρια Γαλλικών της τάξης μας κ. Μυλωνάκη Παρασκευή!” δήλωσε το 8ο δημοτικό σχολείο.

 

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠοιο αντικείμενο δεν πρέπει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας
Επόμενο άρθροΜαχαίρωσαν στην πλάτη 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ