Η γκάφα της χρονιάς: Συντηρητής αρχαίων διέλυσε τουαλέτες άνω των 500 ετών στην Ιαπωνία

η-γκάφα-της-χρονιάς-συντηρητής-αρχαίω-1549581

Ο 30χρονος οδηγός που εργάζεται για την Ένωση Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Κιότο της Ιαπωνίας, κατέστρεψε την κοινοτική τουαλέτα, που βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού Tofukuj.Η κοινόχρηστη τουαλέτα στο Tofukuji στο Κιότο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά αγαθά της χώρας.

Το μοιραίο συνέβη όταν ο υπάλληλος πάτησε απότομα το γκάζι χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι λίγο πριν είχε βάλει όπισθεν. Ως αποτέλεσμα γκρέμισε τη ξύλινη πόρτα και πήρε «παραμάζωμα» τις κοινόχρηστες τουαλέτες.

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς και τα πραγματικά αποχωρητήρια στο εσωτερικό παρέμειναν άθικτα.

Σύμφωνα με το BBC η ζημιά στην πιο παλιά τουαλέτα της Ιαπωνίας είναι επισκευάσιμη, ενώ ο ανώνυμος άνδρα κάλεσε την αστυνομία αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Ο Toshio Ishikawa, επικεφαλής διαχείρισης του ερευνητικού ινστιτούτου του ναού, δήλωσε πως εξεπλάγην από την έκταση της ζημιάς αλλά ανακουφίστηκε που δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός.

«Θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά πριν από την εαρινή περίοδο, αλλά μάλλον η επισκευή θα διαρκέσει μέχρι του χρόνου» είπε στο Kyoto Shimbun.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook