Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία: Νεκρή 6χρονη από βομβαρδισμό στη Μαριούπολη

η-φρίκη-του-πολέμου-στην-ουκρανία-νεκρ-1388670
A woman reacts as paramedics perform CPR on a girl who was injured during shelling, at city hospital of Mariupol, eastern Ukraine, Sunday, Feb. 27, 2022. The girl did not survive. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Η ρωσική πολιορκία στη Μαριούπολη συνεχίστηκε τη νύχτα με τις ουκρανικές δυνάμεις να αντιστέκονται. Η εικόνα ενός 6χρονου κοριτσιού, με τις πυτζάμες του, χτυπημένου από ρωσική επίθεση στη Μαριούπολη, στοιχειώνει.

Ρώσοι βομβάρδισαν την πολυκατοικία που διέμενε, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί θανάσιμα. Φωτογραφίες από την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ συγκλονίζει η μητέρα της 6χρονης που κρατά τις παντόφλες, το κασκόλ και το καπέλο του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας επαναφοράς του παιδιού, ένας γιατρός, στράφηκε στον φωτογράφο και είπε: «Δείξτε αυτήν την εικόνα στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού, τους γιατρούς που κλαίνε».

Η ανατριχιαστική εικόνα της σορού του παιδιού θα μπορούσε να γίνει η χαρακτηριστική εικόνα της σύγκρουσης με τον ίδιο τρόπο που η φωτογραφία του τρίχρονου Σύρου αγοριού Alan Kurdi, που ξεβράστηκε πνιγμένο σε μια τουρκική παραλία το 2015, προκάλεσε ανατριχίλα σε όλο τον κόσμο και αποκάλυψε τη δεινή κατάσταση των προσφύγων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά τον πόλεμο που ξέσπασε.

Σήμερα ο αντιδήμαρχος του Κιέβου Βλαντιμίρ Μπονταρένκο μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός κοριτσιού με ροζ μαλλιά, περίπου 11 ετών, που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από την πρωτεύουσα με ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά της.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε σε τηλεοπτική ομιλία σήμερα ότι 16 παιδιά από την Ουκρανία σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Πηγή: dailymail.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook