Η Formula 1 ακύρωσε το Grand Prix στη Ρωσία – Μετά την εισβολή στην Ουκρανία

η-formula-1-ακύρωσε-το-grand-prix-στη-ρωσία-μετά-την-ει-1386949

Η Formula 1 αποφάσισε τελικά να ακυρώσει το Grand Prix της Ρωσίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η FIA και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτονται χώρες σε όλο τον κόσμο με μια θετική οπτική για να ενοποιήσει τους ανθρώπους και να φέρει κοντά διάφορες εθνικότητες.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκαρισμένοι και ελπίζουμε για μια γρήγορη και ταχεία λύση της παρούσας κατάστασης.

Το απόγευμα της Πέμπτης η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση που θα κρατήσουμε ως σπορ και το συμπέρασμα ήταν, λαμβανομένης υποψή και της άποψης των ενδιαφερομένων μερών, ότι είναι αδύνατο να γίνετι το ρωσικό Grand Prix υπό τις παρούσες συνθήκες».

Πού θα γίνει το Grand Prix της Formula 1 που ακυρώθηκε;

Το Grand Prix της Formula 1 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να αντικατασταθεί προσωρινά το γκραν πριν της Τουρκίας, με το Istanbul Park Circuit να βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα ως πιθανός αντικαταστάτης λόγω ακυρώσεων που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Φέτελ: Και να γίνει δεν θα πάω

Ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1, μάλιστα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστεί στη Ρωσία σε περίπτωση που αυτό γίνει. «Δεν θα πάω», ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας την F1 να ακυρώσει το ρωσικό GP μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, πραγματοποίησε συνάντηση με τους διευθυντές των ομάδων και τη FIA για να συζητήσουν το ζήτημα του ρωσικού grand prix της Formula 1, δηλώντας σαφώς και ευρέως ότι ο αγώνας δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τη στιγμή που η Ρωσία έχει εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, είχε χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο αυτό αβάσιμο, ενώ με τη σειρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν είχε αποδοκιμάσει την ιδέα να πάει σε αγώνες σε μια χώρα που είχε κηρύξει τον πόλεμο σε ένα γειτονικό κράτος.

Την ίδια ώρα η Haas η αμερικανική ομάδα της Formula 1 η οποία όμως έχει έναν μεγάλο Ρώσο χορηγό, την Uralkali (ο γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης είναι μάλιστα ο ένας εκ των δύο οδηγών της Ηaas, ο Νικίτα Μαζέπιν), αφαίρεσε το logo του χορηγού από παντού, ενώ μάλιστα, άλλαξε και την εμφάνιση του μονοθεσίου της, το οποίο ήταν στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, για τουλάχιστον σήμερα, την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Βαρκελώνη.

To μονοθέσιο της Haas μέχρι χθες:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Haas F1 Team (@haasf1team)

Το μονοθέσιο από σήμερα:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Haas F1 Team (@haasf1team)

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook