Η ευτυχία του να είσαι παπάς

η-ευτυχία-του-να-είσαι-παπάς-1105593

Ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού νόσησης, ούτε rapid test. Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν αγγίζουν όσους εκκλησιάζονται.

Παρόλο που έχουν νοσήσει δεκάδες ιερείς αρνητές της πανδημίας, παρόλο που σε κάποιους ναούς απαγορεύεται στους πιστούς να φορούν μάσκες και ενώ ακόμη και επιστήμονες υποστήριξαν ότι με τη μετάληψη δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στο κράτος εν κράτει της Εκκλησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης η Εκκλησία έχει προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα.

Οι λειτουργοί της είναι πάντα πιο ίσοι και οι θρησκευόμενοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό, αν όχι με φόβο.

Έχουμε δει υπουργούς να κοινωνούν και να φιλούν χέρια ιερωμένων, έχουμε ακούσει κυβερνητικό εκπρόσωπο να καθοδηγεί τους πολίτες πώς θα πάνε στην Εκκλησία παρακάμπτοντας το lockdown, έχουμε δει την αστυνομία ακίνητη όταν άνοιξαν οι Εκκλησίες στα Θεοφάνεια κατά παραβίαση του νόμου.

Η ερμηνεία είναι εύκολη. Ψηφοθηρία και ιδεολογία. Αφενός επενδύουν στη στήριξη της Εκκλησίας (και) στις επόμενες εκλογές, αφετέρου η κουλτούρα της Δεξιάς του Κυρίου είναι κυρίαρχη στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Οι φοιτητές (που δεν ψηφίζουν ΝΔ στην πλειοψηφία τους) τιμωρούνται με δυο rapid test την εβδομάδα από την τσέπη τους αλλά το ποίμνιο προστατεύεται.

Είναι ωραίο να είσαι της Εκκλησίας στην εποχή της εξουσίας Μητσοτάκη. Και δύσκολο να είσαι νέος.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook