Η Εύα Καϊλή από τη φυλακή: «Με έχουν ξεχάσει όλοι, δεν έχει έρθει κανείς να δει πώς είμαι»

η-εύα-καϊλή-από-τη-φυλακή-με-έχουν-ξεχ-1662391

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι αποκαλύψεις που έκανε η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβούλευτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, για τις στιγμές που περνά στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, μιας και έχει κριθεί προφυλακιστέα για το σκάνδαλο Qatargate.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Corriere Della Sera», την Παρασκευή (31/03), η Εύα Καϊλή ανέφερε: «Ένα τρόπαιο; Ναι, τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση εναντίον των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης: Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής».

Συναντήθηκε με την Μπεργκαμίνι

Πάντως, η Εύα Καϊλή, την περασμένη Δευτέρα (27/03), εισήλθε στην αίθουσα συνεντεύξεων της φυλακής Χάρεν, όπου συνάντησε την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, βουλεύτρια του κόμματος «Forza Italia» και μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε, εκτιμώ το θάρρος σας» είπε η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας: «Είστε η πρώτη βουλεύτρια που έρχεται εδώ, στη φυλακή, για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα».

Οι δικηγόροι της προφυλακισμένης πολιτικού έχουν υποστηρίξει ότι η Εύα Καϊλή είχε υποστεί «βασανιστήρια» γιατί, κατά τις πρώτες 16 ώρες μετά τη σύλληψή της, την είχαν αφήσει χωρίς νερό, στο κρύο, με ένα φως πάντα αναμμένο.

Στη συνέχεια, η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε: «Μετά τον θόρυβο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει, στην πραγματικότητα με έχουν διαγράψει».

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που το σκάνδαλο «Qatargate» ήρθε στη δημοσιότητα και περισσότερες από 100 ημέρες από τότε που η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενός κοινοβουλευτικού βοηθού που είχε συνεργαστεί με τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κατέληξε επίσης στη φυλακή.

«Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου» σχολίασε η ίδια, ξεπερνώντας κάποιες αντιστάσεις στο να μιλήσει για τους άλλους εμπλεκόμενους.

Η πολιτικός φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Κατάρ, με αντάλλαγμα χρήματα. Μάλιστα, η Αστυνομία βρήκε 600.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι της. Άλλωστε, η Εύα Καϊλή, σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε χαρακτηρίσει το Κατάρ ως «πρωτοπόρο στα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Σκέφτηκα ακόμα και την αυτοκτονία»

Πάντως, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς, στα τέλη Απριλίου, οι δικαστές θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παρατείνουν την προφυλάκισή της.

«Τα αδικήματα που τη βαρύνουν είναι πολύ σοβαρά και αν κριθεί ένοχη, θα πρέπει να πληρώσει» ανέφερε η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, συμπληρώνοντας: «Παρ’ όλα αυτά το τεκμήριο αθωότητας είναι αναφαίρετο και πρέπει να ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Διαφορετικά, έρχονται στο μυαλό μας σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας μας».

Ακόμα, η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι ανέφερε πως, όπως της εκμυστηρεύθηκε η Εύα Καϊλή, «τις πρώτες έξι εβδομάδες έτυχε να σκεφτεί την αυτοκτονία, πολλές φορές, αλλά στη συνέχεια κάτι της έκανε κλικ».

Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είπε κάτι άλλο, αλλά το τέλος αυτών των έξι εβδομάδων είναι πολύ κοντά στο σημείο καμπής της έρευνας, όταν ο Αντόνιο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τους δικαστές και γι’ αυτό του επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός. Δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση. Ωστόσο, είναι πιθανό η επιλογή του άλλοτε ευρωβουλευτή να έχει γίνει αφορμή να γυρίσει σελίδα και να αφήσει στην άκρη αυτές τις μαύρες σκέψεις.

Το πρώτο μέλημα, ωστόσο, για την Εύα Καϊλή παραμένει η δίχρονη κόρη της, την οποία απέκτησε με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται κατ’ οίκον περιορισμό. Μπορεί να τη βλέπει μόνο δύο φορές τον μήνα. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την Πολιτική» τόνισε, καταληκτικά, η προφυλακισμένη γυναίκα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook