Η εταιρεία που δεν θέλει οι πωλητές να… ενοχλούν τους πελάτες

η-εταιρεία-που-δεν-θέλει-οι-πωλητές-να-973539

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, η Sephora προσφέρει στους αγοραστές δύο επιλογές καλαθιού: ένα κόκκινο που υποδεικνύει «Θα ήθελα να βοηθηθώ» και ένα μαύρο με την ένδειξη «Θα ήθελα να ψωνίζω μόνος μου».

Τα νέα για την αυτή την ενέργεια έγιναν viral, όταν ένας πελάτης της Sephora που ταξίδευε από το Σιάτλ έστειλε μια εικόνα των επιλογών του έγχρωμου καλαθιού και έγραψε: «Υπάρχει κάποιος εσωστρεφής στην ομάδα της Sephora, που αξίζει συγχαρητήρια και αύξηση τώρα».

Οι απαντήσεις με tweets ήταν σχεδόν ομόφωνα θετικές. Πολλοί πελάτες ενοχλούνται όταν τους ζητηθεί πολλές φορές αν χρειάζονται βοήθεια.

Αποδείχθηκε επίσης το πλεονέκτημα της αποφυγής «αμήχανων» συζητήσεων των πελατών με εργαζόμενους.

Πολλοί ήθελαν να ζητήσουν βοήθεια όταν τους χρειάζονταν αντί να τους «ενοχλούν» οι εργαζόμενοι με επαναλαμβανόμενη ερώτηση.

Το σύστημα χρωμάτων εξοικονομεί χρόνο σε όλους. Η Sephora θα προτιμούσε οι υπάλληλοι της να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν βοήθεια, αντί να πλησιάζουν τους πελάτες που δεν θα κάνει καμία διαφορά.

Αλλά πιο σημαντικό για τους καταναλωτές, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αποφύγουν μια εμπειρία που προκαλεί άγχος με έναν υπάλληλο στο κατάστημα.

Στο online περιβάλλον πολλοί καταναλωτές ψωνίζουν και διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα από μόνοι τους και μπορεί να θέλουν να έχουν την ίδια συμπεριφορά στο κατάστημα.

Όταν τα περισσότερα πράγματα μπορούν να αγοραστούν από το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, ο λόγος για τον οποίο οι αγοραστές κάνουν τον κόπο να πάνε στα καταστήματα καθίσταται όλο και πιο σημαντικός και αυτή η επίσκεψη είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα brands να κατανοήσουν και να αντιληφθούν.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook