Η επιστροφή των «ασημένιων» Χανιωτών που διακρίθηκαν στη Μάλτα και η νέα ομάδα του ΝΟΧ ANEK LINES!

η-επιστροφή-των-ασημένιων-χανιωτών-1286339

Η παρουσία των τριών αθλητών που σφράγισαν με την παρουσία τους την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας ξεχώρισε στο περιθώριο της προπόνησης που διεξήχθη την Τρίτη στο κολυμβητήριο Χανίων για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Οι Κώστας Κανδανολέων, Γιώργος Νικολαΐδης και Σεμίρ Σπάχιτς έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό, τόσο από τους συνομήλικους συμπαίκτες τους, όσο και από τους μεγαλύτερους, της ανδρικής ομάδας.

Συγχαρητήρια μάλιστα τους δόθηκαν από τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, ενώ παρών για να τους συγχαρεί, ήταν και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης.

Στις δηλώσεις που παραχώρησαν, οι τρεις 16χρονοι παίκτες τόνισαν τα εξής:

Ο Κανδανολέων: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία… Δώσαμε ό,τι είχαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, αλλά και τους συμπαίκτες μας με τους οποίους κάναμε μαζί προπόνηση όλο το χρόνο. Η επιτυχία μας είναι μια αρχή για κάτι πολύ σπουδαίο που ετοιμάζεται για το μέλλον. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε ν’ αποδείξουμε ότι η επιλογή μας σε αυτή την Εθνική δεν ήταν τυχαία».

Νικολαΐδης, Κανδανολέων, Σπάχιτς.

Ο Νικολαΐδης: «Μια αξέχαστη εμπειρία. Γεμίσαμε αναμνήσεις. Μας βοήθησε πολύ η ομαδικότητα, μιας και είχαμε όλοι έναν κοινό στόχο. Ευχαριστούμε τους προπονητές και τους συμπαίκτες μας όπου ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να πάμε γι’ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο Σπάχιτς: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μας. Νιώθω πολύ περήφανος για την υποδοχή των συμπαικτών μου στο Ναυτικό Ομιλο, αλλά και που αγωνίστηκα για την Ελλάδα. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε πολύ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

«Οι επιτυχίες είναι το μέλλον του Ναυτικού Ομίλου Χανίων» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Λειψάκης ο οποίος νωρίτερα είχε επισημάνει στους τρεις πολίστες ότι με τη διάκριση τους βοηθούν πολλά παιδιά να βρεθούν στο κολυμβητήριο και ν’ ασχοληθούν με το πόλο.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο εφήβων για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό υγρό στίβο, αλλά και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, για να συνεχίσει: «Αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να πιστέψουμε ότι υπάρχει μέλλον.

Αυτό είναι το μέλλον του Ναυτικού Ομίλου Χανίων: οι επιτυχίες του. Μέσα από τις επιτυχίες μεγαλώνουμε καθημερινά και βλέπετε πως οι επιτυχίες στον Ναυτικό Ομιλο είναι συνεχόμενες, είτε αυτές αφορούν την κολύμβηση, είτε την καλλιτεχνική κολύμβηση, είτε την τεχνική κολύμβηση, είτε το πόλο, παντού, σε όλα τα αθλήματα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ενώ διαπιστώνουμε ότι υπάρχει θέληση ώστε το κολυμβητήριο να διαμορφωθεί σωστά και να διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες και να υποδέχεται αθλητές και πρωταθλητές. Εχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Αυγενάκη και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων.

Εχουμε οικοδομήσει μια πολύ καλή σχέση και αυτό αποτυπώνεται κιόλας σ’ αυτό το πρώτο διάστημα που έχουμε αναλάβει την προεδρεία του Ομίλου. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές με την Περιφέρεια Κρήτης και τον κ. Αρναουτάκη, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον κ. Καλογερή, αλλά και το Δήμο Χανίων και τον δήμαρχο Χανίων, τον κ. Σημανδηράκη, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια τους, καθώς όποτε έχει χρειαστεί την προσφέρουν απλόχερα.

Τώρα, αυτό που ζητάμε από τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες είναι αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το πρωτάθλημα πόλο της Α1 κόντρα στον Πανιώνιο στις 2 Οκτωβρίου να βρίσκονται στο κολυμβητήριο, προφανώς με τις προφυλάξεις που χρειάζονται λόγω του Covid. Χρειαζόμαστε τη στήριξη τους όπως και από τους χορηγούς στους οποίους θα στραφούμε το επόμενο διάστημα έτσι ώστε ο Ναυτικός Ομιλος να μπορεί να λειτουργήσει σε ακόμα καλύτερα πλαίσια. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους διαχρονικά μεγάλους μας χορηγούς, ANEK LINES και ΣΥΝΚΑ», κατέληξε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου.

Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Δέκτης συγχαρητηρίων έγινε και ο πρωτομάστορας της επιτυχίας για την Εθνική εφήβων, ο Ηλίας Μαχαίρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επερχόμενη έναρξη του πρωταθλήματος της Α1, σχολιάζοντας το πώς είναι ο Ναυτικός Ομιλος εν όψει της χρονιάς που ακολουθεί.

Οπως είπε: «Κάποια στιγμή, ό,τι κι αν κάνεις, εάν το κάνεις καλά, θα σου “γυρίσει” πίσω. Μπορεί να γίνει αργά, αλλά θα “γυρίσει”…» σχολίασε για τη δική του διαδρομή μέχρι σήμερα στην υδατοσφαίριση. «Η εμπειρία ήταν σίγουρα αξιοζήλευτη, τώρα όμως πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να πάμε σ’ ένα άλλο κεφάλαιο, να κοιτάξουμε την πόλη μας και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να παραμείνουμε στην Α1. Ξεκινάμε με στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία και από ‘κει και πέρα να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα. Η ουσία είναι ότι ξεκινάμε σε 10 μέρες και δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ακόμα μια καλή προπόνηση με το ν’ αλλάξει η έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που μας δυσκολεύει. Δεν μπορούμε να μοιρολατρούμε πάντως… Θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, το καλό είναι ότι έχουμε 2-3 παιχνίδια στην αρχή που είναι δύσκολα, δεν είναι δηλαδή ανάμεσα σε αυτά που βάζουμε στο πρόγραμμα για να τα πάρουμε, άρα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν προετοιμασία για τα υπόλοιπα στα οποία πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς».

Σε ερώτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, απαντά: «Για τους δύο ομίλους, αυτό είναι κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες, απλώς γίνεται πολύ περίπλοκο στη συνέχεια, μιας και θα μπορούσε να είναι πιο απλό και να συνεχιστεί με την ίδια περίπου μορφή σαν όμιλος τίτλου και παραμονής. Αυτός όμως είναι ο τρόπος που επέλεξε η ομοσπονδία, με αυτόν θα παίξουμε και με αυτόν θα τα καταφέρουμε…».

Τέλος για το ρόστερ του Ναυτικού Ομίλου, ο Ηλίας Μαχαίρας στέκεται κυρίως την επιστροφή του Μάνθου Βουλγαράκη λόγω… ανάγκης: «Θα στηριχτούμε σε κάποιες θέσεις όπου έχουμε κάποιο πρόβλημα σε δικά μας παιδιά. Ουσιαστικά αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε την βοήθεια και το ευχαριστώ είναι λίγο για έναν τέτοιο αθλητή που διαθέτει ο Ναυτικός Ομιλος, όπως ο Μάνθος Βουλγαράκης, που θ’ αναγκαστεί να μας βοηθήσει γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη θέση του φουνταριστού. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος», είναι οι δηλώσεις από τον προπονητή του ΝΟΧ ANEK LINES.

Αριστερά ο Τοθ, δεξιά ο Μπέτο.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΞΕΝΟΙ

Η ανδρική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου θα στηριχτεί σ’ ένα μείγμα έμπειρων και νέων αθλητών, έχοντας σα στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Το ρόστερ θα ενισχύσουν ο Βραζιλιάνος Μπέτο και o Ούγγρος Τοθ, οι οποίοι στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους που βρίσκονται στα Χανιά.

Ο Μπέτο σημείωσε πως, «είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω στα Χανιά. Νομίζω ότι η ομάδα που διαθέτουμε, είναι αρκετά καλή, έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και κάποιους νεαρούς επίσης, όπου τρεις απ’ αυτούς κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο τώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά και εύχομαι να τα πάμε καλά. Είναι η δεύτερη φορά για μένα που θα παίξω εκτός Βραζιλίας, ήμουν στην Ισπανία, αλλά αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Δεν έχω ξανάρθει στην Ελλάδα και είναι πραγματικά απίστευτο για μένα που είμαι στα Χανιά, που είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Το κλαμπ είναι πολύ καλό, όλοι οι άνθρωποι δείχνουν ευγενικοί. Νομίζω ότι όλα φαίνονται καλά για μένα».

Με τη σειρά του ο Τοθ επεσήμανε πως, «νιώθω καταπληκτικά. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και η πόλη υπέροχη. Εως τώρα νιώθω πολύ καλά και αισθάνομαι ότι έχω μεγάλο κίνητρο για τη νέα σεζόν. Γνωρίζω ότι τα Χανιά είναι πολύ ιστορικό κλαμπ, κάποια χρόνια πριν ήμουν σ’ επαφή με τον προπονητή, τον οποίο σέβομαι πολύ. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες και αυτό που χρειάζεται, είναι να δείξουμε τι αξίζουμε στο πρωτάθλημα».

Ο Παππάς αριστερά με τους δύο ξένους, Μπέτο και Τοθ.

Εκτός των δύο ξένων παικτών, η τρίτη προσθήκη του Ναυτικού Ομίλου είναι ο 18χρονος, Ξενοφών Παππάς, γεννηθείς το 2003, που έρχεται από τον Ολυμπιακό. Βέβαια, στο ρόστερ της ομάδας δεσπόζει η επιστροφή για τον Βουλγαράκη ο οποίος λόγω ειδικών συνθηκών επιστρέφει ξανά στους αγωνιστικούς χώρους για να ενισχύσει από τη θέση που γνωρίζει πολύ καλά, αυτή του φουνταριστού, τον ΝΟΧ ANEK LINES.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Λεβεντάκης Ευστράτιος

Αποστολάκης Παναγιώτης

Μαζοκοπάκης Ιωάννης

Παπαδάκης Στυλιανός

Αγιωργούσης Νικόλαος-Δημοσθένης

Πρωιμάκης Γεώργιος

Βουλγαράκης Ματθαίος

Χαριτάκης Αντώνιος

Νικολαΐδης Γεώργιος

Agulha De Freita Roberto (Μπέτο)

Μπατάκης Νικόλαος

Κανδανολέων Κωνσταντίνος

Peter Toth (Τοθ)

Σπάχιτς Σεμίρ

Κουτρουλάκης Σταμάτιος

Βολτυράκης Βασίλειος

Πολύζος Αλέξανδρος

Τριποδάκης Νικόλαος

Κουμής Αλέξανδρος

Παπαμανωλιουδάκης Αλέξανδρος

Πίσσας Τηλέμαχος

Παππάς Ξενοφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook