Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για το Μπάλο: Να πληρώνουν εισιτήριο οι επισκέπτες

η-ένωση-ξενοδόχων-χανίων-μετά-το-ρεπορ-900014

Μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για την παραλία του Μπάλου και την κατάσταση που αυτή έχει περιέλθει, μία εικόνα διόλου τιμητική για την φήμη της και για το νομό, η Ένωση Ξενοδόχων τοποθετείται για άλλη μία φορά επί του θέματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα πρέπει να ελέγχεται η ροή των επισκεπτών, οι οποίοι επίσης θα πληρώνουν για να βρεθούν στην ειδυλλιακή παραλία.

Ακόμα, τονίζουν οτι πρέπει να συντηρείται η παραλία, αν και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το κλείσιμο του «πόρου», με όλες του τις συνέπειες, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, με κίνδυνο για διατάραξη της φυσικής ισορροπίας αν υπάρξει κάποια ανθρώπινη παρέμβαση στο σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Μπάλου, επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για την ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και παράλληλα την συντήρηση και αναβάθμιση της μοναδικής αυτής περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως έχουμε πει στο παρελθόν είναι απαραίτητο, οι επισκέπτες να πληρώνουν

στον αρμόδιο δήμο εισιτήριο για την επίσκεψη τους στην συγκεκριμένη παραλία.

Λόγω του ότι ακούστηκαν ακραίες φωνές στο παρελθόν ότι σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή

εισιτήριο επίσκεψης, με ένα σοβαρό αντίτιμο, θα έδιωχνε τουρίστες, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφενός γιατί όλοι οι επισκέπτες είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για να απολαύσουν μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμο και αφετέρου είναι η μοναδική διέξοδος στο να ελεχθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να αντέξει καθημερινά η παραλία και το νησί της Γραμβούσας.

Ευελπιστούμε μετά από αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είχαν επαναληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, να δοθεί μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και όλον του τουρισμού.»

zarpanews.gr

5 thoughts on “Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για το Μπάλο: Να πληρώνουν εισιτήριο οι επισκέπτες

  1. Εσείς με τα ξενοδοχεία να πάτε να κάνετε πεζοδρόμιο καλύτερα που θα κόβουμε και εισιτήριο ήδη πληρώνουμε για να πάμε…χαραμοφαιδες.

  2. «… εισιτήριο επίσκεψης, με ένα σοβαρό αντίτιμο, … είναι η μοναδική διέξοδος στο να ελεχθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να αντέξει καθημερινά η παραλία και το νησί της Γραμβούσας».
    Μάλλον είναι η μόνη διέξοδος για να έχει αυξημένα έσοδα ο Δήμος.
    Αν θέλετε να μην διαταραχθεί η φυσική ισορροπία, απαγορεύστε την είσοδο σε αυτή.

  3. Αντε ρε λαμόγια που έχετε καταβρωμισει με τις αυτοσχέδιες αποχετεύσεις τις μισές παραλίες κ τώρα σας έπιασε ο πόνος για το φυσικό περιβάλλον, να πληρώνει ο κοσμακης για το μπάνιο του κ εσείς να λυμαινεστε τις καταπατημένες παραλίες. Η γνώμη σας δεν έχει καμία αξία…

  4. Εσεις να βαλετε εισητηριο να μπαινοβγαινετε σπιτια σας και να αφησετε τους δημοσιους χωρους… δημοσιους, που θελετε να βγαλετε απο τη μυγα ξυγκι. Και να σου πω εξυπνε ξενοδοχα, και εισητηριο αν μπει, εσυ θα πεις «ωπα παιδια μπαστα! φτασαμε το σημερινο νουμερο, δεν μπαινουν αλλοι!»;;;;;;;;;;;;;
    Και τι θα τους κανεις τους υπολοιπου τουριστες; Θα τους πεις γυριστε πισω ή θα τσεπωσεις το εισητηριακι και θα τους μπασεις ολους μεσα;;;;;; Περνιεστε και για πολυ ξυπνιοι ε;;;
    Kαι με τα καραβια τις θα κανετε; Βρε για δες κατι εξυπνους που βγαινουν και πετανε και «ιδεες» κιολας!
    Αν πραγματικα σας επιασε το… οικολογικο σας, να βαλει ο δημος σταθερο ημερησιο αριθμο ατομων οπως ειναι, δωρεαν και μετα να κλεινουν οι πορτες. Και να φτιαξετε και μια εφαρμογη να ξερει ο κοσμος αν εχει θεσεις… παρκινγκ ή οχι. Μην τραβιεται τζαμπα.

  5. Ολόκληρη μαφία έχει στηθεί στον Μπάλο όπως και σε πολλά μέρη της Κρήτης.
    Έρχονται λεωφορεία από όλο το νησί αν μπορούσαν θα έφτιαχναν και ελικοδρόμιο εκεί.
    Θα το ξεζουμισουν το μέρος μόνο τα φράγκα μετράνε και οι Κισσαμιτες νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους αφού τουρισμό αρχίσανε να βλέπουν τα τελευταία 10 χρόνια.
    Όταν διαλύσουν τον Μπάλο και τα Φαλάσαρνα και δεν πατά πια κανείς θα κλαίνε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook