Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης ζητάει μια ημέρα άδειας για τις γυναίκες – Δείτε γιατί

η-ένωση-λιμενικών-κρήτης-ζητάει-μια-ημ-1394262

Ανακοίνωση, με την οποία ζητάει να επεκταθεί και στο Λιμενικό Σώμα η δυνατότητα για τις γυναίκες που υπηρετούν, να παίρνουν μια ημέρα άδειας με αποδοχές για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, εξέδωσε η Ένωση Λιμενικών Κρήτης:

«Η 8η Μαρτίου θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ,κατά το έτος 1977, ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Η ιστορική διαδρομή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας δεν ξεκινά με την υιοθέτησή από τον ΟΗΕ το 1977. Η πρώτη τήρηση της «Ημέρας της Γυναίκας», ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής. Σταδιακά και πολύ πριν το 1977 και Ευρωπαϊκές χώρες όρισαν Ημέρα της Γυναίκας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στην μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας. Οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν τις δουλειές που κανείς δεν βλέπει. Το ΕΚ θέλει να εστιάσει στην ισότητα των φύλων και στο πλήγμα που έχει δεχθεί λόγω της πανδημίας καθότι το χάσμα μεταξύ των φύλων διευρύνθηκε λόγω της κρίσης του κορονοϊού και η δυσκολία εύρεσης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής έχει επιβαρύνει σημαντικά τη ψυχική υγεία των γυναικών. Οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της μη αμειβόμενης εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

Αιτούμαστε ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των γυναικών από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία στην λήψη μέτρων ευκολιών στην εργασία στις γυναίκες καθώς και την άμεση επέκταση του δικαιώματος λήψης από τις γυναίκες που Υπηρετούν στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, της μίας (1) ημέρας τον χρόνο ειδικής άδειας με αποδοχές για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο, η οποία χορηγείται έπειτα από βεβαίωση του θεράποντος ιατρού, όπως ισχύει ήδη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σύμφωνα με παρ. 9 άρθρου 50 ν. 3528/07 όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 3α του αρθ. 47 του ν. 4674/20.

Θεωρούμαι επίσης επιβεβλημένη την προσθήκη στο απαρχαιωμένο Π.Δ. αδειών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την χορήγηση των ειδικών αδειών της παρ. 8 , σε υπαλλήλους στις οποίες εφαρμόζονται μέθοδοι ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και της παρ. 10 , σε υπαλλήλους που έχουν σύζυγο ή ανήλικο τέκνο που πάσχει από κακοήθεις νεοπλασίες, όπως λευχαιμίες, λεμφώματα και συμπαγείς όγκους, και ακολουθεί θεραπείες κτλ , του ίδιου άρθρου του ν. 3528/07 τα οποία προστέθηκαν με την παρ. 1 του αρθ. 19 του ν. 4604/19 και παρ. 3α του αρθ. 47 του ν. 4674/20 αντίστοιχα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook