Η Έμμα έσωσε μία 40χρονη μητέρα με πρόβλημα στην καρδιά – Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια

η-έμμα-έσωσε-μία-40χρονη-μητέρα-με-πρόβλ-1576553

Δώρα ζωής έλαβαν συμπολίτες μας μετά το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της 21χρονης Εμμανουέλας η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο που την παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια 40χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι μητέρα ενός παιδιού, και ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης λειτουργίας της καρδιάς λαμβάνει την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο» ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν την πολύ δύσκολη επέμβαση, μίλησαν μετά την ολοκλήρωσή της. «Το μόσχευμα έφτασε τα ξημερώματα, λέει ο καρδιοχειρουργός Νεκτάριος Κογεράκης (επάνω). Δεχτήκαμε μια προσφορά από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πήγαν συνάδελφοι και αξιολόγησαν το μόσχευμα, θεώρησαν πως ήταν καλό και προχώρησαν στη λήψη του. Η άφιξη του μοσχέυματος έγινε νωρίς το πρωί και η μεταμόσχευση τελείωσε πρερίπου στις 14:00. Αυτή τη στιγμή, η ασθενής είναι στην εντατική και όπως σε κάθε μεταμόσχευση, οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες» δήλωσε ο ένας εκ των δυο γιατρών που ενημέρωσαν για το χειρουργείο.

Ο καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης έδωσε λεπτομέρειες για τη γυναίκα που έλαβε το μόσχευμα, «μια νέα γυναίκα γύρω στα 40. Είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα και έπρεπε να μεταμοσχευθεί. Έγινε η επέμβαση, τεχνικά πήγε άρτια. Έχει μια δυσπραγία η δεξιά κοιλία και υποστηρίζεται με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. Ευελπιστώ πως σε 2-3 μέρες θα μπορεί να βγει, είμαι αισιόδοξος».

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας.

Σημειώνεται ότι οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για τους νεφρούς τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα νωρίς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

makthes.gr/protothema.gr

One thought on “Η Έμμα έσωσε μία 40χρονη μητέρα με πρόβλημα στην καρδιά – Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια

  1. Τα διαβάζω και δακρύζω… Τόσο σαν γονιός όσο και σαν άνθρωπος… Κοριτσάκι μου καλό αν υπάρχει παράδεισος ειλικρινά θα πρέπει ήδη να είσαι εκεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook