Η ΕΛΜΕ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για το εργασιακό

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Πέμπτης ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κάνει γνωστή με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ αναφέρει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το αντεργατικό της έργο, ετοιμάζεται  για την ψήφιση ενός προκλητικού αντεργατικού νομοσχεδίου που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.»

Η ανακοίνωση:

“Όλοι στη  συγκέντρωση την Πέμπτη 20/5/2021, 6:30 μμ στην πλατεία Αγοράς.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το αντεργατικό της έργο, ετοιμάζεται  για την ψήφιση ενός προκλητικού αντεργατικού νομοσχεδίου που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Ταυτόχρονα αναθέτει τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων –με το αζημίωτο– σε «πιστοποιημένους ιδιώτες», ενώ μεθοδεύει με το αντιασφαλιστικό τερατούργημά της την παράδοση των εισφορών της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης στον επενδυτικό τζόγο. Προσπαθεί να γυρίσει τους εργαζόμενους εκατό χρόνια πίσω επιβάλλοντας ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Με όχημα την πανδημία συνεχίζουν το μπαράζ αντιλαϊκών  και αντεργατικών  νόμων και μέτρων, χτυπούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια, το φόβο, τον εγκλεισμό. Η ψήφισή του εντάσσεται ανάμεσα στις πέντε μεταρρυθμίσεις (μαζί με την εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου, την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών του Δημοσίου, την απλοποίηση αδειών για επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη) που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Μάϊο, για να περάσει επιτυχώς η Ελλάδα τη δέκατη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση της Ε.Ε. και να εγκριθεί η επόμενη δόση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 640 εκατ. ευρώ.

             Δε θα επιτρέψουμε τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας

  • Η κοινή ενωτική δράση μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική και επίθεση.
  • Για να βρει διέξοδο η λαϊκή οργή και να ανασάνει η κοινωνία.

Αγωνιστικός σχεδιασμός με λογική κλιμάκωσης και κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ  σε συντονισμό με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες για να μην περάσει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

  Η κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας δεν θα περάσουν

  Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

  Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις

  Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ Σ’ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ