Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία – Καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, για την πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου. Η απεργία στην οποία συμμετάσχει αφορά την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Αναλυτικά, η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

Στην πιο κρίσιμη για τα μισθολογικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεταπολιτευτική περίοδο, κατά την οποία ο ελληνικός λαός αναμετριέται με τις ολέθριες συνέπειες μιας βάρβαρης εγκληματικής πολιτικής και τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία να πέφτει βαριά πάνω στους λαούς της Ευρώπης, εμπλέκοντας επικίνδυνα και τη χώρα μας, δεν δικαιούμαστε να κηρύξουμε υποχώρηση και απεργιακή σιγή.

Ο πληθωρισμός έχει σημειώσει ρεκόρ 25ετίας! Με πυρήνα τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια (η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη), ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων εξαπλώνεται στα βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, που δίνει τη χαριστική βολή στο εισόδημα των εργαζομένων. Πάνω από το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, τη στιγμή που τα προνόμια και τα κέρδη της ολιγαρχίας απογειώνονται.

Μια νέα, δραματική υποβάθμιση των όρων και των συνθηκών ζωής και εργασίας συντελείται: το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται απελπιστικά, η ανεργία και η ανθρωπιστική κρίση γιγαντώνονται, η φτωχομεσαία αγροτιά δίνει στα μπλόκα και στα συλλαλητήρια τον αγώνα της επιβίωσης. Την ίδια στιγμή, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, τα «κόκκινα» δάνεια εκτοξεύονται, ενώ οι μαζικοί πλειστηριασμοί απειλούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες.
Σε αυτό το τοπίο, ο Νόμος Χατζηδάκη, με τις σαρωτικές αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική δράση, παραδίδει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην ασύδοτη καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Όσο για το χιλιοπληρωμένο δημόσιο χρέος, μετά από δώδεκα χρόνια σκληρής μνημονιακής δημοσιονομικής «πειθαρχίας», έχει εκτιναχθεί στα 400 δις. Είναι μακράν το υψηλότερο στην Ευρώπη και το δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως, κινούμενο σε δυσθεώρητα ύψη, πάνω από 200% του ΑΕΠ!

Σε αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κοινωνία βρέθηκε φέτος στο έλεος του χιονιά λόγω της κατάρρευσης του «επιτελικού κράτους», έπειτα από δώδεκα χρόνια πρωτοφανούς αντιλαϊκής επέλασης, δύο χρόνια τραγικών συνεπειών για τη ζωή και την υγεία του λαού από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, ένα καλοκαίρι ανυπολόγιστης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αττική – μετά το Μάτι και τη Μάνδρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με άλλοθι και εργαλείο την πανδημία, κλιμάκωσε την επιθετική αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων 12 τουλάχιστον χρόνων, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιδραστικές διατάξεις και νόμους, σε συνθήκες λοκ-ντάουν, απαγορεύσεων, ακραίου εκφοβισμού και σκληρών περιοριστικών μέτρων. Οι θριαμβολογίες των «αρίστων» και ειδημόνων τεχνοκρατών για τις μεγάλες «επιτυχίες» της στο μέτωπο της οικονομίας ξεθωριάζουν. Το κυβερνητικό αφήγημα για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», για την «ευφορία της ανάκαμψης» και το «αναπτυξιακό ελατήριο», για τους «ιλιγγιώδεις πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», τη «μεγάλη ευκαιρία» της «νέας Ελλάδας, με την καταπληκτική ποιότητα ζωής» και άλλα συναφή, θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Παρά την εμετική προπαγάνδα των κυριάρχων ΜΜΕ, η περίφημη «ανάπτυξή» τους και η «στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων» σημαίνουν αποκλειστικά την ισχυροποίηση της οικονομικής ολιγαρχίας, την παράδοση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Σε αυτές τις συνθήκες, όλες οι «ιδέες» και οι προτάσεις των περιβόητων αγορών και των εκπροσώπων των δανειστών, ειδικά για τις υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, κατατείνουν σε ένα αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα προβλέπει ένα αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας και ασφυκτικής εποπτείας για την εγγύηση των συμφερόντων τους. Το μνημονιακό χαλινάρι επανέρχεται πιο σφιχτό και προβλέπει την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, αιματηρή λιτότητα, δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών, για να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των δανειστών, να επιτυγχάνονται τα απαιτούμενα πλεονάσματα και να εξασφαλίζεται η επιστροφή των δανείων υποδούλωσης της χώρας. Όμως αυτοί που βυθίζουν το λαό σε μεγαλύτερη δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση, αυτοί που επιστρατεύουν εναντίον του τη βία και την καταστολή, αυτοί που υποθηκεύουν το μέλλον του, θα εισπράξουν τη λαϊκή οργή και αποδοκιμασία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πρόκειται για μια αναπόφευκτη εξέλιξη και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Βασικό ζήτημα της περιόδου -και σίγουρα ζωτικής σημασίας για το συνδικαλιστικό κίνημα- αποτελεί η οριστική απόφαση απόρριψης όλων των διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη. Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλές ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκλογές αυτό το διάστημα, πρέπει να ληφθεί η αναγκαία απόφαση (από ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – πρωτοβάθμια σωματεία) για μη εφαρμογή καμιάς διάταξης του αντιδραστικού εκτρώματος. Η απόκρουση επίσης της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκληματικής πολιτικής της πανδημίας και της προσπάθειας διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, είναι ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με κάθε τρόπο, ώστε να δώσουμε τη μάχη της συνολικής απόρριψης του ν. Χατζηδάκη.

Να οργανώσουμε τους αναγκαίους αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και την ακρίβεια. Να παλέψουμε ενάντια στις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA, κλπ).

Να σπάσει η «απεργιακή σιωπή», που θέλουν να επιβάλουν, σε αυτές τις πολύ κρίσιμες συνθήκες! Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με σαφές αγωνιστικό πρόγραμμα με απεργίες και συλλαλητήρια!

Να κηρύξει η ΟΛΜΕ νέα ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, προστατεύοντας το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς από την εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίησή του.

ΝΑ ΔΙΕΔΚΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, με ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου – 14ου ΜΙΣΘΟΥ και ΥΨΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ