Η ελληνική σπηλιά με την… τρύπια οροφή που κοιτάζει τον ουρανό

η-ελληνική-σπηλιά-με-την-τρύπια-οροφ-1192868

Όσο και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, πάντα θα έρχονται μπροστά σου εικόνες και αξιοθέατα είτε της φύσης είτε του ανθρώπου που θα σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και αυτό συμβαίνει όλες τις εποχές του χρόνου.

Έχοντας μια πιο καλοκαιρινή διάθεση, σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μια γωνιά της Ελλάδας με θάλασσα και μια σπηλιά με μια θεόρατη τρύπα που βλέπει τον ουρανό. Το θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό και σε κάνει να ταξιδεύεις όλες τις εποχές του χρόνου. Η θαλασσινή σπηλιά βρίσκεται σε μια μικρή παραλία στο νησί της Μήλου και ονομάζεται σπηλιά της Συκιάς. Η Μήλος φημίζεται γενικώς για τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς της που δημιουργούν πολλά και ειδυλλιακά σεληνιακά τοπία. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και η σπηλιά της Συκιάς στην ομώνυμη παραλία. Μια εξωτική γωνιά ο,τι πρέπει για χαλάρωμα και φωτογραφίες…

Σπηλιά της Συκιάς: Η σπηλιά με την… τρύπια οροφή που κοιτάζει τον ουρανό

Η μικρή παραλία και η σπηλιά της Συκιάς βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Μήλου. Αν τύχει και βρεθείς εκεί, οι φωτογραφίες θα σου φανούν λίγες μπροστά στο θέαμα που θα αντικρίσεις. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη συγκεκριμένη παραλία είναι ότι η σπηλιά της δεν είναι κλειστή αλλά αντιθέτως έχει μια τρύπα στην οροφή που βλέπει το ατελείωτο μπλε του ουρανού. Στην πραγματικότητα κάποτε υπήρχε εκεί οροφή

Αυτό που την χαρακτηρίζει και την κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι μέρος της οροφής της θαλασσινής σπηλιάς με το πέρασμα των χρόνων έχει καταρρεύσει. Έτσι έχει δημιουργήσει μια τρύπα στην οροφή που κοιτάει στον ουρανό. Μέσα λοιπόν στην σπηλιά ουσιαστικά, βρίσκεται αυτή η μικρή αλλά άκρως εντυπωσιακή παραλία. Μια παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Γιατί ονομάζεται έτσι αυτή η σπηλιά; Το όνομά της οφείλεται, κατά πολλούς, στο γεγονός ότι πολύ κοντά στο άνοιγμα της οροφής βρίσκετια μία συκιά. Και όντως μπορεί να είναι αυτός ο λόγος της ονομασίας. Το όνομα, εξάλλου, έχει πολύ μικρότερη σημασία από την εικόνα που αντικρίζει κανείς.

Να θυμάσαι ότι αν κάποια στιγμή έχεις βρεθεί στο νησί, θα μπορέσεις να προσεγγίσεις την συγκεκριμένη παραλία μόνο διά θαλάσσης.

Μήλος: Το νησί με τα σεληνιακά τοπία

Αυτή, όμως δεν είναι η μοναδική έκπληξη που κρύβει η Μήλος. Πρόκειται για νησί που σε εκπλήσσει συνεχώς λόγω της γεωμορφολογίας του. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ακούσεις επίσης να αποκαλούν μια από τις παραλίες της και «Θαλασσινά Μετέωρα» Εκεί θα δεις ένα μοναδικής ομορφιάς σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς.

Πράγμα που θα αντικρίσεις και σε άλλες γωνιές του νησιού. Κλέφτικο, Σαρακήνικο και Τσιγκράδο σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Φαντάζεσαι πώς μπορεί να ήσουν σε άλλο πλανήτη αλλά… με την ομορφιά της Ελλάδας.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook