Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού φέρνει σύστημα «μπόνους» στο δημόσιο – Πιλοτικό πρόγραμμα

Τη δημιουργία ενός συστήματος με χρηματοδοτικά κίνητρα ή αλλιώς «μπόνους» για τους υπαλλήλους που θα εκπληρώνουν στόχους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το σύστημα αυτό έχει συζητηθεί μετ επιτάσεως με φορείς ενώ σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Εκτιμάται, δε, ότι θα βοηθήσει στην προέλκυση καταρτισμένου ανθρωπίνου δυναμικού και θα αναστρέψει την τάση φυγής που καταγράφεται σε πολλούς τομείς του δημοσίου, καθώς μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα οι αμοιβές ανεβαίνουν για εξειδικευμένα στελέχη.

Αναλυτικά, με βάση πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο προωθείται η πολιτική εφαρμογή ενός “bonus system” από φέτος, κατ΄ αναλογία με ό,τι έχει συμβεί στον ΕΦΚΑ, ώστε να δοθούν κίνητρα περαιτέρω επιτάχυνσης κομβικών κλάδων της διοίκησης.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πλαίσιο κινήτρων. Είναι μεγάλο το θέμα της προσέλκυσης στελεχών στο δημόσιο. Το ενιαίο μισθολόγιο είναι μεγάλη κατάκτηση αλλά δεν έχει εργαλεία προσαρμογής για τη συγκυρία. Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά ήταν στη βαθιά κατάψυξη, οπότε το δημόσιο ήταν ασφαλές καταφύγιο. Όμως τώρα, με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι σε αμφισβήτηση η προσπάθεια ανεύρεσης εξειδικευμένων στελεχών» σημείωσε χτες σε δημοσιογραφική συζήτηση στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σημειώνοντας ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται περίπου 10 εκατομμύρια. Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 20 εκατομμύρια θα αποδοθούν για μια τέτοια δράση ενώ τονίζεται ότι 51 εκατομμύρια συνολικά προβλέπονται από το Ταμείο για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο και για προγράμματα δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τομείς που θα εφαρμόζεται θα υπάρχει ένας βαθμός ευελιξίας. «Η λογική είναι ένα τέτοιο σύστημα νε συνδέεται με τη στοχοθεσία που βάζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ένα εργαλείο για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων» σημείωνε χτες το ίδιο στέλεχος , τονίζοντας ότι ένα κομμάτι από το ποσό θα δίνεται αυτόματα με την επίτευξη στόχων και ένα άλλο θα είναι στην ευχέρεια της ηγεσίας κάθε υπηρεσίας ώστε να κατανέμεται ανάλογα με τις επιδόσεις των υπαλλήλων.

Γιώργος Αλεξάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο νέο ΔΣ του Μελισσοκομικού συλλόγου Χανίων – Όλα τα ονόματα
Επόμενο άρθροΑντύπας: «Έγραψα το τραγούδι για εμένα και ξαφνικά το άκουσα από τον Στράτο Διονυσίου»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ