Η Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν προκριθεί ήδη στο Τόκιο 2020

η-ελλάδα-στο-δρόμο-για-τους-ολυμπιακού-905190

Στις 24 Ιουλίου 2020 οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στο Τόκιο. Έως την Κυριακή 9 Αυγούστου οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου θ’ αγωνιστούν και θα διασκεδάσουν στην μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η Ελλάδα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοξένησε το 1896 τους 1ους σύγχρονους στην Αθήνα θα παρελάσει, όπως πάντα πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην τελετή έναρξης.

Ποιοι όμως θα παρελάσουν εκείνη την ημέρα στο Τόκιο;

Η τελευταία φορά…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η Ελλάδα συμμετείχε με 92 αθλητές και αθλήτριες και κέρδισε 6 μετάλλια.

Η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισαν χρυσό! Ο Σπύρος Γιαννιώτης το ασημένιο και οι Μάντης-Καγιαλής αλλά και η Κορακάκη το χάλκινο.

Η Ελλάδα πήρε μετάλλια στη σκοποβολή (2), στον στίβο (1), στη γυμναστική (1), στην ιστιπλοϊα (1) και στην κολύμβηση (1).

Στην Βραζιλία, η αποστολή με τα περισσότερα (27) μέλη ήταν εκείνη του στίβου ενώ η κολύμβηση είχε 15. Η μοναδική ομάδα μας που συμμετείχε ήταν αυτή του πόλο ανδρών η οποία από το 1980 και έπειτα δεν έχει χάσει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός από αυτά τα τρία αθλήματα, εκπροσώπηση είχαμε φυσικά στην ιστιοπλοϊα, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή, στην γυμναστική, στην ποδηλασία, στην ξιφασκία, στην πάλη,στο τζούντο αλλά και στην συγχρονισμένη κολύμβηση, στην τοξοβολία και στην άρση βαρών.

Σύνολο 92 αθλητές και αθλήτριες σε 14 αθλήματα.

Τα κατάφεραν…

Δεν είναι και λίγοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδος που έχουν καταφέρει ήδη να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στον στίβο το έχουν πετύχει στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Επίσης η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Όλοι τους είναι αθλητές μεταλλίου!

Στην κολύμβηση έχουν προκριθεί στα 50μ ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στα 100μ ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου, στα 200μ μικτή ο Ανδρέας Βαζαίος, στα 400μ μικτή ο Απόστολος Παπαστάμου και στα 100μ πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη.

Επίσης από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο και για την 4χ100μ ελεύθερο η σύνθεση της οποίας θ’ αποφασιστεί από την ΚΟΕ πριν από τους Αγώνες.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μετά από το ασημένιο μετάλλιο του στην Κορέα είναι φαβορί για μια θέση στο βάθρο και στο Τόκιο στα 50μ ελεύθερο.

Στο άθλημα που έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες, την ιστιοπλοϊα, η Ελλάδα έχει ήδη 5 προκρίσεις.

Στα 470 ανδρών έχουν πάρει εισιτήριο οι Μάντης-Καγιαλής και στα 470 γυναικών οι Μπόζη-Κλωναρίδου. Ο Μιτάκης κέρδισε την πρόκριση στα Φιν και ο Κοκκαλάνης στα RSX.

Πρόκριση για την Ελλάδα εξασφάλισε στα Λέιζερ Ράντιαλ η Καραχάλιου.

Τέλος η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή έχει προκριθεί τόσο στα 10μ αεροβόλο πιστόλι όσο και στα 25μ!

Αυτοί που έρχονται…

Για το Τόκιο υπάρχει σχεδόν ένας χρόνος. Μέσα στο 2019 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης θα παλέψει για να πάρει πρόκριση στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στον στίβο τον Σεπτέμβριο έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα και εκεί αλλά και στη συνέχεια θα δοθούν «μάχες» για ένα εισιτήριο.

Δεν το έχουν εξασφαλίσει ακόμη σπουδαίοι αθλητές όπως ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Μανώλης Καραλής, η Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Δημήτρης Τσιάμης, η Τατιάνα Γκούσιν, ο Κώστας Μπανιώτης, ο Κώστας Δουβαλίδης.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι αθλητές, έμπειροι και νεαροί, που έχουν δείξει ότι μπορούν…

Στην κολύμβηση, θα παλέψει η Νόρα Δράκου, η Νικόλ Παυλοπούλου, ο Γιάννης Γεωργαράκης αλλά και στο open water ο Θανάσης Κυνηγάκης και η Κέλυ Αραούζου. Στη συγχρονισμένη κολύμβηση θέλουν να είναι στην Ολυμπιακή λίστα η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου.

Στον υγρό στίβο η εθνική ομάδα πόλο ανδρών με 16 Ολυμπιακές συμμετοχές θα ψάξει το 2020 είτε στο Ευρωπαϊκό, είτε στο Προ Ολυμπιακό την 17η! Η εθνική γυναικών που έχει κερδίσει ασημένιο μετάλλιο το 2004, συμμετείχε και το 2008, αλλά στη συνέχεια απουσίαζε από το 2012 και το 2016 και θα ψάξει και εκείνη την μεγάλη επιστροφή μέσα από τις ίδιες διοργανώσεις το 2020.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ είναι υποψήφια για την 5η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ δεν θα δούμε πάλι τις εθνικές ομάδες βόλεϊ και χάντμπολ που γεύτηκαν αυτή τη χαρά μόνο το 2004.

Στην ιστιοπλοϊα υπάρχουν περιθώρια και για άλλη πρόκριση ενώ μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστρίας θα έχουμε εισιτήρια και στην κωπηλασία η οποία είναι σε συνεχή ανοδική πορεία και δεν θα λείψει από το Τόκιο.

Στο τένις όπως όλα δείχουν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στο Τόκιο για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ενώ στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα παλέψουν ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος.

Στην ξιφασκία η μεγάλη μας ελπίδα είναι η Ντόρα Γκουντούρα που κέρδισε πρόσφατα το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ενώ αγώνα θα δώσει και η Δέσποινα Γεωργιάδου.

Φυσικά κοντά στην πρόκριση είναι στην ποδηλασία ο Χρήστος Βολικάκης αλλά και στο καράτε η Έλενα Χατζηλιάδου.

Για «εισιτήρια» θα παλέψουν οι αθλητές της άρσης βαρών, της πάλης, της πυγμαχίας, της γυμναστικής (ενόργανης-ρυθμικής), του μπιτς βόλεϊ, του ταεκβοντό, της ιππασίας, και του τζούντο.

Οι εκπλήξεις μπορεί να είναι αρκετές αλλά το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα έχει ξανά μετάλλια στο Τόκιο.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook