Η Ελλάδα στέλνει πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία

η-ελλάδα-στέλνει-πυροβολαρχία-patriot-στη-σα-992826

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε την αποστολή μίας πυροβολαρχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία για την προστασία υποδομών ενέργειας.

Την αποστολή μίας πυροβολαρχίας ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αραβική χώρα.

«Το κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη, καθώς από 20 Ιανουαρίου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία μία ακόμη πυροβολαρχία Patriot που πριν ήταν ανενεργή», σημείωσε.

Οι ελληνικοί «Patriot» θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των τοπικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ενώ το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση του Ριάντ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πέτσας έσπευσε να υπεραμυνθεί της αποστολής των «Patriot», εξηγώντας ότι «προάγει την Ελλάδα ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή», καθώς και ότι «συσφίγγει τους δεσμούς με την Σαουδική Αραβία».

Πηγή: sputniknews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook