Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως ισοδύναμο με τα άλλα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τους τουρίστες

η-ελλάδα-αναγνωρίζει-ως-ισοδύναμο-με-τ-1209527

Ως ισοδύναμο με τα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναγνωρίζει το ρωσικό Sputnik V η Ελλάδα και ως εκ τούτου θα αναγνωρίσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού των Ρώσων τουριστών που θα θελήσουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv ο Έλληνας Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που σε επίσκεψή του στη Μόσχα αποκάλυψε πώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θεωρεί το Sputnik V ισοδύναμο και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα το αποδεχτεί για τους ταξιδιωτικούς σκοπούς.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες που εμβολιάζονται να έρθουν χωρίς να χρειάζεται να περάσουν άλλες διαδικασίες ελέγχου και επιπλέον τεστ» δήλωσε ο κ.Θεοχάρης.

Βέβαια, όπως σημειώνεται το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Green Pass που θα εκδοθεί σύντομα δεν θα περιλαμβάνει εμβόλια που δεν έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ωστόσο το πλαίσιο θα είναι ευέλικτο και θα επιτρέπει τέτοιου είδους συμφωνίες σε διμερές επίπεδο.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει υπάρξει και αντικείμενο πολιτικής διαμάχης στο εσωτερικό με την αντιπολίτευση να ζητά από την κυβέρνηση να παραγγείλει εμβόλια από την Ρωσία όπως έκαναν και άλλες χώρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πώς η όποια διαπραγμάτευση γίνεται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Αναφορικά με την διαθεσιμότητα των εμβολίων Sputnik V η ίδια η εταιρεία απάντησε πως ακόμα και αν υπάρξουν αιτήματα για το εμβόλιο από 59 χώρες είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ελλάδα με 500.000 εμβόλια μέσα στο Μάιο.

Πάντως η κίνηση της κυβέρνησης να δεχτεί Ρώσους εμβολιασμένους τουρίστες δείχνει πώς ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο στοίχημα καθώς προσδοκά πώς θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από τα περσινά.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πώς μόλις χθες υπήρξε άρση της υποχρεωτικής επταήμερης καραντίνας για ξένους επισκέπτες από την ΕΕ, τη ζώνη Σένγκεν, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ παράλληλα επεκτείνει τους περιορισμούς στις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις έως τις 26 Απρίλιου.

Ημερομηνία ορόσημο για τον τουρισμό θεωρείται η 14 Μαΐου όταν και η Ελλάδα θέλει να είναι έτοιμη να ανοίξει για τους τουρίστες.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως ισοδύναμο με τα άλλα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τους τουρίστες

  1. Για τα πελατάκια του τουρισμού αναγνωρίζει το ισοδύναμο. Εμείς, ως πελατάκια της ευρω-τσατσάς, δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook