Η Ελένη Τουλουπάκη στο δρόμο του Σαρτζετάκη και του Δελλαπόρτα

η-ελένη-τουλουπάκη-στο-δρόμο-του-σαρτζ-839408

Όσοι ανατρέξουν στη νεότερη πολιτική ιστορία θα διαπιστώσουν ότι χωρίς τον ανακριτή της υπόθεσης Λαμπράκη και τον εισαγγελέα της έδρας, οι δράστες της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ θα έμεναν ατιμώρητοι.

Γι’ αυτό ακριβώς οι δυο δικαστικοί λειτουργοί εκδιώχθηκαν από τη χούντα που ακολούθησε. Όπως… καταδικάσθηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Αλλά η Ιστορία έχει πλέον αποφανθεί για όλους.

Τηρουμένων των αναλογιών στη θέση δυο ηρωικών δικαστικών της δεκαετίας του ’60 βρίσκεται σήμερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη- σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Είχε στα χέρια της νόμιμες καταγγελίες για χρηματισμό -με ονοματεπώνυμα- και η δουλειά της ήταν να εξακριβώσει αν ήταν βάσιμες.

Αναγκάσθηκε όμως -από τις προβλέψεις της ελεεινής νομοθεσίας για την ποινική μη ευθύνη των υπουργών- να στείλει τις περίφημες δέκα δικογραφίες στη Βουλή πρόωρα και χωρίς να προχωρήσει την έρευνά της. Έτσι έγιναν γνωστά τα ονόματα- όχι με δική της υπαιτιότητα.

Από εκείνη τη στιγμή βρέθηκε απέναντι σε στον πιο αμείλικτο και ταυτόχρονα καταχθόνιο πόλεμο, που έχει βρεθεί ποτέ δικαστικός λειτουργός.

Αντί να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της, όταν της επιστράφηκε η δικογραφία, άρχισε το αδίστακτο μπούλινγκ εναντίον της- κατά παράβαση του ποινικού νόμου.

Ένα σμήνος όρμησε να την κατασπαράξει: ορισμένοι από τους αναφερθέντες στο σκάνδαλο, κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, ΜΜΕ και… δικαστικοί, προσπάθησαν να την εξοντώσουν με ανίερα μέσα μέσα και αθέμιτες πρακτικές.

Άντεξε, κυρίως χάρη στην υποστήριξη που της παρέχουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της, όταν έγιναν απόπειρες εξαίρεσης της, ή αφαίρεσης της δικογραφίας.

Το χειρότερο επακολούθησε στην Βουλή, με την σύσταση της Προανακριτικής για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Για να «ενοχοποιηθεί» για παρεμβάσεις στο σκάνδαλο ο πρώην υπουργός, έπρεπε να ενοχοποιηθεί και η εισαγγελέας που το ερευνούσε και ήδη έχει ζητήσει μια δίωξη.

Συνάδελφοί της, ορισμένοι με ιδιαίτερα βάρη στην καμπούρα τους, προσήλθαν στην Προανακριτική εν χορώ, με προθέσεις «εκτέλεσης» της Τουλουπάκη.

Η πλήρης απουσία στοιχείων για τους πανομοιότυπους ισχυρισμούς τους, οι αντιφάσεις και η περιρρέουσα αναξιοπιστία τους, έγινε μπούμερανγκ για τους ίδιους και για όσους μεθοδεύουν την αναστροφή του σκανδάλου: αντί να ερευνηθούν οι εμπλεκόμενοι να ερευνηθούν οι εισαγγελίες που το ερευνούν. Ως μέλη… συμμορίας.

Μέχρι να έλθει το αδιανόητο: Όσοι είχαν καλέσει τον Φρουζή ως … μάρτυρα αληθείας -ενώ είναι κατηγορούμενος- δημιουργώντας ποικίλες ακυρότητες και παίζοντας διάφορα παιχνίδια επικοινωνίας μαζί του, διανοήθηκαν να καλέσουν την Τουλουπάκη ως… ύποπτη. Με πρόταση προπέτη βουλευτή που απολαμβάνει τη δημοσιότητά του.

Ελλάς το μεγαλείο σου: ο καταγγελθείς καταγγέλλει τον δικαστικό λειτουργό που εξετάζει την καταγγελία. Δεν υπάρχει χώρα στην οποία ο εξεταζόμενος από την Δικαιοσύνη να καθυβρίζει αγοραία τους εκπροσώπους της.

Σα να τα βάζει ο φορολογούμενος με τον εφοριακό που ελέγχει τα βιβλία του και ο τροχαίος παραβάτης με τον τροχονόμο. Κάποιοι διεκδικούν το ακαταδίωκτο, δυνάμει του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;».

Αυτά που ακούσθηκαν ως τώρα και επαναλαμβάνονται στην Προανακριτική είναι ασύλληπτα για κράτος Δικαίου και για κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Ωστόσο το ανοσιούργημα της κλήτευσης Τουλουπάκη δεν προχώρησε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον γιατί έκανε πίσω η ΝΔ.

Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν. Αλλά η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι συνεργάτες της έχουν ήδη εγγραφεί στο Πάνθεο της Δικαιοσύνης, δίπλα στον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη και τον εισαγγελέα Παύλο Δελλαπόρτα.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

One thought on “Η Ελένη Τουλουπάκη στο δρόμο του Σαρτζετάκη και του Δελλαπόρτα

  1. «Αυτά που ακούσθηκαν ως τώρα και επαναλαμβάνονται στην Προανακριτική είναι ασύλληπτα για κράτος Δικαίου και για κοινοβουλευτική Δημοκρατία.»
    Ναι…
    τωρα αυτά τα σκεφτηκες και τα έγραψες ή απλά είχες πιεί αρκετά;
    «κράτος Δικαίου» και κοινοβουλευτική «Δημοκρατία»….
    Γελάνε και τα τσιμέντα!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook