Η «έκπληξη» που ο Ερντογάν επιφύλαξε στον Τραμπ

η-έκπληξη-που-ο-ερντογάν-επιφύλαξε-σ-953256
Μια… έκπληξη επιφύλαξε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσινγκτον.

Όπως είπε ο ίδιος ο Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, επέστρεψε στον Τραμπ την επιστολή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είχε στείλει λίγο πριν την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι στην διαβόητη επιστολή ο Τραμπ -με γλώσσα και ύφος κάθε άλλο παρά… προεδρικά- έγραψε στον Ερντογάν: «Ας κάνουμε μια καλή συμφωνία. Δεν θέλετε να σφαγιάσετε χιλιάδες ανθρώπους και δεν επιθυμώ να καταστρέψω την οικονομία της Τουρκία -και θα το κάνω».

Όπως επισημαίνει η HuffPost, η επιστολή δεν είχε γίνει δεκτή με… καλό τρόπο από τον Ερντογάν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος την είχε πετάξει στα σκουπίδια, μόλις την διάβασε.
Τώρα, ο Ερντογάν δήλωσε εμφατικά ότι «επιστρέψαμε την επιστολή που είχαμε λάβει», ενώ υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την αποστολή της είχε ανάψει το πράσινο φως για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook