Η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων στο επίκεντρο της συνάντησης Μαρκογιαννάκη-Καρτσωνάκη

η-εκπαιδευτική-κοινότητα-των-χανίων-σ-1514401

Τα σημαντικά θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Χανιά είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στη συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Εμμ. Καρτσωνάκη. Ο κ. Καρτσωνάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά!» για τα δεδομένα και τις προκλήσεις εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο νησί, τονίζοντας τη σοβαρή προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς Πολιτείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειακό Διευθυντή στις χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με τις οποίες αναμένεται να καλυφθεί περισσότερο από το 90% των αναγκών στις θέσεις διδασκαλίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του δήλωσε την ικανοποίησή του για τον πρωτοφανή αριθμό προσλήψεων, καθώς αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στηρίζεται με κάθε δυνατό τρόπο ακόμη και μέσα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Για το ζήτημα της παράλληλης στήριξης ο κ. Καρτσωνάκης έκανε αναφορά στο μεγάλο πλήθος των αιτήσεων και την προσπάθεια της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες, με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη να υπογραμμίζει την αξία του θεσμού: «Δεν νοείται σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολικό σύστημα που να μην καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε παιδιού. Η προσπάθεια που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια εντείνεται διαρκώς, υπάρχουν πολλά να γίνουν αλλά υπάρχει βούληση, πόροι και σχεδιασμός».

Ειδικότερα για τα Χανιά ο κ Μαρκογιαννάκης τάχθηκε υπέρ του σχεδιασμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης για την ίδρυση και λειτουργία από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, Πειραματικού- Πρότυπου Λυκείου. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια των σπουδών των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου και επομένως θα μας βρείτε συμπαραστάτες στην προσπάθεια εξεύρεσης εγκαταστάσεων για το Πειραματικό Λύκειο», τόνισε στον κ. Καρτσωνάκη ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά!».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook