Η εκδίκηση της χήρας: Αποπλάνησε τον δολοφόνο του άνδρα της και τον παρέδωσε στην Αστυνομία

η-εκδίκηση-της-χήρας-αποπλάνησε-τον-δο-1654784

Θα μπορούσε να ήταν και σενάριο Χολιγουντιανής ταινίας. Κι όμως η ζωή ξεπέρασε την φαντασία. Ίσως μάλιστα έδωσε την ιδέα για την επόμενη περιπέτεια που θα σπάσει ταμεία στους κινηματογράφους.

Μια γυναίκα από την Κολομβία που έχασε τον σύζυγό της από έναν τοπικό βαρόνο, πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας την εκδίκησή της. Τελικά κατάφερε να τον αποπλανήσει και συγκεντρώνοντας στοιχεία να τον οδηγήσει στην φυλακή για πολλαπλά εγκλήματα.

Η Κολομβιανή κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν η αστυνομία και ο στρατός – να εκδικηθεί τον θάνατο του συζύγου της και να φέρει έναν επικίνδυνο εγκληματία ενώπιον της δικαιοσύνης. Η γυναίκα θεωρήθηκε ως ήρωας από την αστυνομία και τους δημοσιογράφους στην Κόρντομπα της Κολομβίας, αφού πέρασε χρόνια πλησιάζοντας έναν πανούργο εγκληματία και συγκεντρώνοντας αρκετά στοιχεία για να διωχθεί ποινικά. Αλλά δεν ήταν μαχήτρια του εγκλήματος, απλώς μια χήρα που πήρε εκδίκηση από τον άνθρωπο που είχε δολοφονήσει τον σύζυγό της χρόνια πριν.

Ο Rubén Darío Viloria Barrios εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος έμπορος στην πόλη Ciénaga de Oro και οι περισσότεροι από όσους τον γνώριζαν τον περιέγραφαν ως έναν βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο που κήρυττε τον λόγο του Θεού. Όμως στο παρασκήνιο ήταν ο “Χουάντσο”, ένας εγκέφαλος που ενορχήστρωνε τη μεταφορά ναρκωτικών στην Κεντρική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διέταζε απόπειρες δολοφονίας εναντίον αντιπάλων, ακόμη και πρώην συνεργατών, και διακινούσε πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Επειδή κρατούσε πολύ χαμηλό προφίλ και δεν συμμετείχε ενεργά σε εγκληματικές δραστηριότητες, ο «Χουάντσο» κατάφερε να κρατήσει τις Αρχές μακριά του, αλλά υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν για τις παράνομες συναλλαγές του. Ανάμεσα σε αυτούς τους λίγους ήταν και μια γυναίκα, ο σύζυγος της οποίας ο αδίστακτος άρχοντας του εγκλήματος είχε διατάξει να δολοφονηθεί, για λόγους που δεν έχουν έχουν γίνει γνωστοί. Αφού θρήνησε τον σύζυγό της, η γυναίκα φέρεται να άρχισε να διεισδύει στους κοινωνικούς κύκλους του «Χουάντσο», να τον πλησιάζει σιγά σιγά και τελικά να τον κάνει να την ερωτευτεί.

Ο Viloria Barrios τελικά άρχισε να εμπιστεύεται τη γυναίκα τόσο πολύ, ώστε μοιράστηκε πληροφορίες για τις εγκληματικές του συναλλαγές, τις οποίες στη συνέχεια η γυναίκα παρέδωσε στις Αρχές. Η αστυνομία τον υποπτευόταν από το 2020, αλλά χωρίς αρκετά στοιχεία για να τον καταδικάσει, ήταν αδύναμη να δράσει. Με τις πληροφορίες που παρείχε η χήρα μπόρεσε να χτίσει μια ακλόνητη υπόθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έστησε τη σύλληψη του Rubén Darío Viloria Barrios. Είπε στην αστυνομία ότι θα συμμετείχε σε μια συνάντηση με άλλους εγκληματίες στη Monteria και η ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της εθνικής αστυνομίας κατάφερε να τον συλλάβει σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε επιχείρηση Corona. Ο «Χουάντσο» αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης αρκετών δεκαετιών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook