Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

η-εγγονή-του-μεταξά-απαντά-στον-πλεύρη-1545751

Την δική της απάντηση έδωσε η εγγονή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά, στον Κωνσταντίνο Πλεύρη  που χαιρέτισε ναζιστικά και μάλιστα όχι μία φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς,  ανάρτησε μια σειρά από ιστορικές φωτογραφίες του παππού της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook με την φράση «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς», στέλνοντας έτσι τη δική της απάντηση στον δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Η Φωκά ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο τις φωτογραφίες ως απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ιωάννη Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είχε δηλώσει ο δικηγόρος.

Η εγγονή του Μεταξά ισχυρίστηκε, σε μια προσπάθεια της να αθωώσει τον παππού της πως, ακόμα κι αν οι υπόλοιποι δίπλα του χαιρετούσαν ναζιστικά, ο ίδιος δεν έχει απαθαναστεί να κάνει τέτοιο χαιρετισμό.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook