Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

η-εφορεία-αρχαιοτήτων-ρεθύμνου-γιορτ-932656

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνοντας δράσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη της επιστήμης της Συντήρησης και της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Αναστασία Τζιγκουνάκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Τσαγανός Ηλίας και οι συντηρητές Νικηφόρος Κωνσταντίνος και Χαλκιαδάκη Μαρία, σας προσκαλούν σε οργανωμένες επισκέψεις, που θα υλοποιηθούν με σκοπό τη γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Κοινό και μαθητές θα έρθουν σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης. Θα γνωρίσουν τα υλικά, τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο συντήρησης της Εφορείας, ενώ στο τέμενος της Βαλιδέ Σουλτάνας θα παρακολουθήσουν τις εργασίες καθαρισμού των λίθινων τμημάτων και του διακόσμου του μιχράμπ.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα:

Στο εργαστήριο συντήρησης – Κτίριο Συμβούλων, Φρούριο Φορτέτζα

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, 9:00 – 10:30, 11:00 – 12:30

Στο τέμενος Βαλιδέ Σουλτάνας

Τομπάζη 17 – Παλιά Πόλη

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 9:00 – 10:30, 11:00 – 12:30

Θα δημιουργηθούν ολιγομελείς ομάδες ύστερα από τηλεφωνική κράτηση. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 28310 27505 από 9:00 – 14:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook