Η Δυναμική της Έρευνας και της Καινοτομίας μέσα από τις Διαπεριφερειακές Συνεργασίες

η-δυναμική-της-έρευνας-και-της-καινοτο-1171745

Στη δυναμική δραστηριότητα της Κρήτης στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας μέσα από Ευρωπαϊκές διαπεριφερειακές συνέργειες  αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στη 2η Πανελλήνια συνάντηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το διήμερο 29 – 30 Ιανουαρίου 2021. Σε αυτήν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και της νομοθεσίας των ΠΣΕΚ αλλά και την ανάπτυξη βασικών στρατηγικών για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Στόχος της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν μέσα από τον διάλογο αναπτυξιακές παρεμβάσεις με έμφαση στην έρευνα και καινοτομία, ως κρίσιμοι πυλώνες για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε συμβολικά στα Καλάβρυτα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Χρήστος Δήμας Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανδρέας Κατσανιώτης Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Yossi Amrani Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Jean- PierreHalkin Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής & Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), Νεκτάριος Ταβερναράκης Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Αθανάσιος Κυριαζής Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συμβουλίων των 13 Περιφερειών της χώρας καθώς επίσης και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook