Η ΔΟΕ κατηγορεί τη Ρωσία για παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

η-δοε-κατηγορεί-τη-ρωσία-για-παραβίαση-1386287

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καταδικάζει την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη Ρωσία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ, λίγες ώρες μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της Ουκρανίας.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 2 Δεκεμβρίου 2021, άρχισε επτά ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και καλύπτει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην κινεζική πρωτεύουσα από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ ζητά από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού να συνεργαστούν με τη Διεθνή Ολυμπιακή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, «… ώστε να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό ως ένα εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης, του διαλόγου και της συμφιλίωσης», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσθέτει ότι έχει ορίσει μία ομάδα εργασίας, που θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα συμβάλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα μέλη της Ολυμπιακής κοινότητας της Ουκρανίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook