Η διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει απολέσει την δεδηλωμένη μέσα στο ΔΣ

η-διοίκηση-του-επιμελητηρίου-έχει-απο-777782
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης

Επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης του Επιμελητηρίου Χανίων “Νέα Πορεία”, Γιάννης Μαργαρώνης, για να ενημερώσει, όπως αναφέρει, τους επιχειρηματίες, για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Επιμελητήριο Χανίων.

Ο  επικεφαλής της παράταξης κάνει λόγο στην επιστολή του, για «αποσπασματική, επιλεκτικά στρεβλή ενημέρωση που η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων επιλέγει να κάνει στα μέλη του», ενώ δηλώνει ότι, «η Διοίκηση έχει απολέσει όχι μόνο την δεδηλωμένη μέσα στο ΔΣ, αλλά και τον σεβασμό και την εκτίμηση των μελών-επιχειρηματιών που εκπροσωπεί.»

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή την αποσπασματική, επιλεκτικά στρεβλή ενημέρωση που η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων επιλέγει να κάνει στα μέλη του, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή ως παράταξη, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους επιχειρηματίες για τα τεκταινόμενα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Επιμελητήριο Χανίων.

Καταρχήν, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε στο απαράδεκτο γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε ως ορίζει ο νόμος, κανένα διοικητικό συμβούλιο στον φορέα καθ’ όλη της διάρκεια του προηγούμενου 7μήνου, ούτε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να προσπαθήσουμε μέσω των απόψεών μας και της εμπειρίας μας να προτείνουμε λύσεις. Η Διοίκηση μόνη, χωρίς την έγκριση ή την γνώμη του ΔΣ επέλεξε να συνδιαλέγεται αποσπασματικά με φορείς και εκπροσώπους της πολιτείας, διαστρεβλώνοντας, όπως αποδείχτηκε για λόγους εντυπωσιασμού, τα συμπεράσματα και τα λεγόμενα τους.

Την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 συγκλήθηκε το ΔΣ, η διοίκηση του Επιμελητηρίου έθεσε ως θέμα και θέλησε να περάσει, δίχως προηγούμενη εισήγηση, χωρίς επαρκή επιχειρηματολογία κλπ, τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής εταιρίας με μοναδικό εταίρο το Επιμελητήριο Χανίων. Να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι αναπτυξιακή εταιρεία το Επιμελητήριο Χανίων (ΕΤΑΝ) είχε από το έτος 2003 την οποία χωρίς καμία αιτιολογία η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έκλεισε προσφάτως και παρόλο που είχαμε προγραμματίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης και έσοδα βάση του τελευταίου νόμου του 2012. Την είχαμε παρουσιάσει στα ΜΜΕ και είχε θέσει στόχο την ανταποδοτική παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στα μέλη του Επιμελητηρίου.

Το σχέδιο αυτό θα έβαζε τις επιχειρήσεις των Χανίων σε ένα νέο κόσμο αυτού του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάτι που θα είχε βοηθήσει ουσιαστικά την περίοδο που λόγω covid-19 και lockdown, ενώ η συγκεκριμένη Εταιρεία είχε πιστοποιηθεί ως φορέας στατιστικών μελετών commercial marketing and research -κλαδικές μελέτες αλλά και δημοσκοπήσεις. Είχαμε επίσης σχεδιάσει- εντός οικονομικής κρίσης- αλλά και υλοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού των Χανιώτικων Επιχειρήσεων, συνδυασμένο με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και LEADER για τα οποία η σημερινή διοίκηση απολογούμενη όπως ζητήσαμε δεν έχει κάνει απολύτως καμία πρόταση.

Στις ερωτήσεις αρκετών συμβούλων για τους λόγους που ενώ κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμο της προηγούμενης βιώσιμης εξ ιδίων πόρων εταιρείας, τώρα επανέρχονται με νέα εταιρεία, η οποία δεν διαθέτει ούτε καν ένα υποτυπώδες business plan, ένα γεγνικότερο πλάνο αυτοδιαχείρισης, ώστε να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου και κατ΄επέκταση τους επιχειρηματίες, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν είχε καμία πειστική απάντηση!

Η αδυναμία της διοίκησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία για την ίδρυση της νέας εταιρίας, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την πρόταση της διοίκησης Ροκάκη. Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 κατά και 10 υπέρ και η πρόταση για την νέα δήθεν αναπτυξιακή εταιρεία δεν πέρασε.

Χωρίς καμία διάθεση στείρας αντιπολίτευσης, αλλά με αγάπη και αίσθημα ευθύνης για το θεσμό και τους συναδέλφους επιχειρηματίες που εκπροσωπούμε, θέλουμε για ακόμη μια φορά να τονίσουμε την ανάγκη ύπαρξης συνεννόησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και τη δημιουργία ενός δρόμου ανάπτυξης που θα οδηγήσει τα Χανιά στη σταθερότητα και την προοδευτική οικονομική άνθηση.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί όταν τα άτομα που έχουν την ευθύνη της διοίκησης ειρωνεύονται, ή παρουσιάζουν τις “ιδέες” τους δίχως σοβαρά επιχειρήματα και διαφανείς, ρεαλιστικούς και αναπτυξιακούς στόχους.

Τρόποι συνεργασίας υπάρχουν, η Διοίκηση επέλεξε να μην τους χρησιμοποιήσει, να τραβήξει έναν δρόμο εγωπάθειας και εσωστρέφειας, γι αυτό και έχει απολέσει όχι μόνο την δεδηλωμένη μέσα στο ΔΣ, αλλά και τον σεβασμό και την εκτίμηση των μελών-επιχειρηματιών που εκπροσωπεί.

Με εκτίμηση,

Ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πορεία”, Γιάννης Μαργαρώνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook