Η Δήμητρα Λιάνη βρήκε αγοραστή για τις μεζονέτες της Εκάλης – Όλες οι λεπτομέρειες | Photos

Φως στο τούνελ φαίνεται πως βλέπει η Δήμητρα Λιάνη, καθώς -όπως του­λάχιστον υποστήριξε η συνήγορος της στο δικα­στήριο- βρέθηκε, αγορα­στής για μία εκ των πολύπαθων με­ζονετών της Εκάλης.

Οι μεζονέτες της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου, που συχνά φιγουράριζαν στις πρώτες σελίδες των πλειστηριασμών, αντί για οικονομική σανίδα «σωτηρίας» είχαν μετατρέψει της ζωή της σε «εφιάλτη» εξαιτίας των χρεών που της είχαν δημιουργήσει προς το Δημόσιο.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχε καταδικαστεί δύο φορές για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα επρόκειτο να εκδικαστεί μία εκ των υποθέσεων αυτών στον δεύτερο βαθμό της, όταν η συνήγορος της κυρίας Λιάνη εμφανίστηκε ζητώντας αναβολή Προκειμένου να εξο­φλήσει.

«Προσπαθούσε να πουλήσει κάποια από τις μεζονέτες για να εξοφλήσει. Εχει βρεθεί αγοραστής. Δεν έχει άλλον τρόπο να εξοφλήσει. Προχωρεί γρήγορα την υπόθεση. Δεν μπορεί να μπει σε ρύθμιση. Θα θέλα­με μια αναβολή» ανέφερε η συνήγο­ρος της, με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Πάλι; Πόσες έχει πάρει στον πρώτο βαθμό;».

Επειτα από σύντομη συζήτηση το Δικαστήριο έδωσε την αναβολή, με τον εισαγγελέα να προτείνει αρχικά μία ημερομηνία τον Μάιο. Ωστόσο αποφασίστηκε η υπόθεση να μεταφερθεί για το επόμενο φθινόπωρο, όπως ζήτησε η συνήγορος της, καθώς «θα πάρει κάποιο χρόνο η αγοραπω­λησία, γιατί το ακίνητο έχει βάρη, οπότε θα θέλαμε μια μακρινή ημερο­μηνία».

Τριετής φυλάκιση

Τον Απρίλιο του 2019 η κυρία Λιάνη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, κα­θώς σύμφωνα με έγγραφο της αρμό­διας ΔΟΥ είχε χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε ρυθμιστεί. Η ίδια τότε ερημοδικάστηκε και παρά τις σκέψεις να δο­θεί αναβολή στην υπόθεση, το δικα­στήριο δίκασε τελικά την υπόθεση εξαιτίας των τεσσάρων αναβολών που είχε ήδη λάβει σε προηγούμενες δι­κάσιμους.

Της καταδίκης αυτής είχε προη­γηθεί ακόμα μία, τον Μάρτιο του 2019, όταν το Δ’ Τριμελές Πλημμε­λειοδικείο της Αθήνας την έκρινε ένοχη για το ίδιο αδίκημα. Τότε η Δήμητρα Λιανή είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο η οποία είχε αναφέρει: «Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο προσπαθεί να πουλή­σει κάποιο ακίνητο και να ενταχθεί και σε ρύθμιση».

Η βίλα της οδού Αγράμπελης, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και με την κατασκευή της, αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου για να στεγάσει τον γάμο του με τη Δή­μητρα Λιανή. Αυτό το σπίτι, όμως, την οδήγησε σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2007 να αποφασίσει να γκρεμίσει τη βίλα της Εκάλης και να τη δώσει αντι­παροχή. Η κατεδάφιση του πολυτε­λούς οικήματος ξεκίνησε με σκοπό να ανεγερθεί συγκρότημα 6 μεζονέτων 32ο τ.μ. η καθεμία, από τις οποίες οι μισές παρέμειναν στη Δήμητρα Λια­νή και οι υπόλοιπες στον εργολάβο που ανέλαβε τις εργασίες.

Πράγματι, οι τρεις μεζονέτες ήρ­θαν στην κατοχή της, αλλά εκείνη -τουλάχιστον όπως κατά καιρούς έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις της- ήταν αδύνατον να συντηρήσει τρεις υπερ­πολυτελείς κατοικίες, αφού ζούσε από τη σύνταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Τελικά τα οικονομικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις που προέρ­χονταν από τη συντήρηση των τριών μεζονέτων, που παρέμεναν απούλητες ή ανοίκιαστες.

Με τα χρόνια τα χρέη στη ΔΟΥ διογκώθηκαν, με αποτέλεσμα η Δή­μητρα Λιάνη να έρθει αντιμέτωπη πολλές φορές με τον πλειστηριασμό των σπιτιών της Εκάλης. Στο μεταξύ, υπήρχαν οφειλές προς την κατασκευ­αστική εταιρεία αλλά και μια διαμάχη με τη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων, που οδήγησε στο «σφυρί» πολλές φο­ρές τα ακίνητα της. Μάλιστα, η ΧΕΝ είχε κατηγορήσει σε αγωγή για μι­σθώματα την κυρία Λιανή ακόμη και για βανδαλισμό.

Η διαμάχη με τη ΧΕΝ

Η εμπλοκή της με τη ΧΕΝ ξεκίνησε την περίοδο κατασκευής των μεζονέ­των, όταν η Δήμητρα Λιανή είχε μι­σθώσει ακίνητο της ΧΕΝ, προκειμένου να μείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Στο δικαστήριο που έγινε για οφειλόμενα μισθώματα η τότε ταμίας της Ενωσης ήταν ιδιαίτερα δηκτική στην κατάθεση της: «Η Δήμητρα Λιάνη ήταν συστηματι­κά δύστροπη στην καταβολή των μι­σθωμάτων. Τον Νοέμβριο 2013 κα­ταγγείλαμε τη μίσθωση λόγω μη πληρωμής των μισθωμάτων. Εκείνη, παρά την παρέλευση της προθεσμίας, δεν παρέδιδε το μίσθιο και ασκήσαμε αγωγή με την οποία πετύχαμε την αποβολή της τον Σεπτέμβριο 2014. Το μίσθιο είναι σε χείριστη κατάστα­ση. Πρόκειται για κατοικία σε συγκρό­τημα στην Εκάλη 330 τ.μ. Οταν μπή­καμε μέσα υπήρχε δυσοσμία, υγρασία παντού, έλειπαν καπάκια από τουα­λέτες και γενικά ήταν ένα σπίτι βανδαλισμένο. Βάλαμε μηχανικό να υπο­λογίσει τη ζημιά. Το κόστος για να το επαναφέρουμε ήταν πολύ μεγάλο και έτσι το πουλήσαμε για 450.000 ευρώ αντί για 600.000 ευρώ».

Οι μεζονέτες από το 2011 βγήκαν αρκετές φορές σε πλειστηριασμό, ενώ την άνοιξη του 2018 η Δήμητρα Λιάνη αντιμετώπισε δύο πλειστηρι­ασμούς μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. Ο ένας αφορούσε στα χρέη της σε κατασκευαστική εταιρεία και ο δεύ­τερος είχε κινηθεί από τη ΧΕΝ, αλλά υπήρχαν βάρη στο ακίνητο τόσο από δάνεια τραπεζών όσο και από την Εφορία.

gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ