Η δικαιοσύνη “σκοτώνει” ξανά την Στέλλα και τον Γιάννη – Νέα αναβολή στο Εφετείο Χανίων

5,5 χρόνια μετά το τροχαίο που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα στη φυλακή ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε την Στέλλα και τον Γιάννη ενώ έβγαζαν βόλτα το σκυλάκι τους, στα Κουνουπιδιανά, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί την Τρίτη στο Εφετείο Χανίων όπου δεν παρέστη καμία πλευρά και δόθηκε αναβολή για το καλοκαίρι.

Η υπόθεση δικάστηκε σε πρώτο βαθμό μόλις τον Μάρτιο του 2022  έπειτα από συνεχείς αναβολές, με το Πρωτοδικείο να κρίνει τον οδηγό ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη συγκοινωνιών.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 4 ετών για κάθε θανόντα και συνολικά 6 ετών και 9 μηνών (κατά συμψηφισμό), με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.(ΕΔΩ)

“Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”

Στο δικαστήριο κατέθεσε ανωμοτί η μητέρα της 20χρονης Στέλλας.

“Την άλλη μέρα θα έφευγε με το καράβι και είχαν κανονίσει να τους πάρει ταξί στο λιμάνι. Αλλά επειδή είχε σκύλο, μου είχε πει ότι θα πήγαινε το πρωί να πάρει κάτι φαγώσιμο για τον σκύλο να έχει στο καράβι. Μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ για αυτό. Το πρωί τον πήρα τηλέφωνο και δεν απαντούσε.

Δεν το έκανε ποτέ αυτό, άρχισα να ταράζομαι. Και όταν το έμαθα, η καρδιά μου ράγισε”.

Δήλωσε ακόμα στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τα παιδιά από πίσω μαζί με τον σκύλο, όπως εκείνοι περπατούσαν στο ρεύμα προς Κουνουπιδιανά.

“Όλοι μας είπαν, και από την τροχαία, και από το μίνι μάρκετ και οι μάρτυρες, ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. “Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια”, είπε η μητέρα της Στέλλας.

“Δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδική συμπεριφορά και είναι δόλος”

“Γνωρίζω ότι ο κατηγορούμενος εις γνώση του έτρεχε με 127 χιλιόμετρα, σε δρόμο που είχε όριο 40 χιλιόμετρα.  Εκσφενδόνισε τον Γιάννη στα 71 μετά και παρέσυρε πάνω στο καπό για 109 μέτρα.  Μόνο μετά από αυτό σταμάτησε. Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική οδηγική συμπεριφορά και είναι δόλος. Γι’ αυτό και ζητάμε αλλαγή κατηγορίας ” είπε η μητέρα του Γιάννη.

“Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας”, δήλωσε ακόμα.

“Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο όχι μόνο του Γιάννη, αλλά και των άλλων δυο παιδιών μου. Και δεν μπορώ, γιατί ακρωτηρίασε τις ψυχές τους”, είπε με εμφανή συγκίνηση.

“Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη”

Κάτοικος Κουνουπιδιανών που πήγαινε στη δουλειά του και ήταν εκείνος που ειδοποίησε το περιστατικό κατέθεσε τα εξής:

“Είδα τα παιδιά στο πλάι και είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει πολύ γρήγορα. Εγώ πήγαινα προς την απέναντι κατεύθυνση και τον είδα να κάνει μια κίνηση που έμοιαζε να είναι σαν να παίρνει κινητό η να κάνει κάτι στο ράδιο. Πέρασε και άκουσα το μπαμ. Έκανα αμέσως αναστροφή και είδα νεκρό τον Γιάννη.

Το σκυλί ξεψύχησε στα χέρια μου. Και μετά είδα την κοπελιά εκεί όπου είχε σταματήσει το αυτοκίνητο.

Αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν τρομαγμένος, σαστισμένος. Έκατσε πίσω από το αμάξι και μιλούσε στο κινητό.

Στον δρόμο αυτόν πάντα τρέχουν, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι μόνιμα η τροχαία εκεί”, είπε ο μάρτυρας.

Η διαδικασία αναλώθηκε για κάποια λεπτά στη συνέχεια, στο αν ο κατηγορούμενος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ή όχι και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ακολούθησε άλλος μάρτυρας, επίσης κάτοικος Κουνουπιδιανών, ο οποίος ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του την ώρα του τροχαίου.

“Άκουσα ένα μπαμ και κατέβηκαν στον δρόμο να δω”, κατέθεσε.

“Είδα ένα σκυλί που ψυχομαχούσε, είδα ένα παλικάρι δυο μέτρα, νεκρό, και μετά την κοπέλα”.

Κλήθηκε άλλη μάρτυρας, επίσης κάτοικος της περιοχής, η οποία περιέγραψε και εκείνη την εικόνα που αντίκρισε μετά το ατύχημα, με τη νεκρή Στέλλα πάνω στο καπό και τον νεκρό Γιάννη στο έδαφος” ανέφερε.

Τέταρτος μάρτυρας, ο οποίος μετέβαινε στη δουλειά, κατέθεσε στη συνέχεια:

“Είδα ενα μηχανάκι να σέρνεται καταπάνω μου στην άσφαλτο. Αυτομάτως το βλέμμα μου πήγε στο αντίθετο ρεύμα. Είδα έναν άνθρωπο στον αέρα κι ενα σκύλο”

Ερωτώμενος όμως από την πολιτική αγωγή, αν θεωρεί λογικό να έχει επιταχύνει περισσότερο ακόμα ο οδηγός μετά την πρόσκρουση, όπως αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη, απάντησε ότι δεν του φαίνεται λογικό.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας”
    Μα δεν πρόκειτε για “άνθρωπο”, σε τέτοιες περιπτώσεις η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αυστηρότατη και αμίληκτη.
    Πρόκειτε για ένα άθλιο υποκείμενο, χειρότερο και από ζώο, γιατί τα ζώα σκοτώνουν μόνον για να συντηρηθούν
    Ξέρουν όλοι πλέον ότι αν φταις σε τέτοια θανατηφόρα τροχαία, θα τη γλιτώσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και βρίσκοντας τον ” κατάλληλο” δικηγόρο. Δικαιοσύνη είναι αυτή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ